Chuckie en Dirty Dutch als een komeet door de charts

ChuckieChuckie en zijn Dirty Dutch concept doen het meer dan goed in de diverse hitlijsten. Niet alleen in Nederland – waar Chuckie reeds tot de absolute top behoort – gooit hij hoge ogen met zijn releases en CD concepten, ook het buitenland heeft deze ambitieuze alleskunner inmiddels omarmt.

De chartposities van zowel zijn onlangs uitgebrachte Dirty Dutch compilatie als zijn single “Let The Bass Kick” zijn hier getuige van.

De op 19 december 2008 uitgebrachte Dirty Dutch compilatie is momenteel met een ware zegetocht bezig in de Nederlandse hitlijsten. Deze dubbel CD, gemixt door Chuckie en bol van de meest verse en exclusieve house, electro en latin tracks, is te vinden in de top 3 van de officiële Verzamel Charts, een overzicht van de dertig populairste verzamel CD’s in Nederland. Aanvankelijk werd er gevreesd voor teveel concurrentie in de hitlijsten, veroorzaakt door de jaarlijks terugkerende kerstverzamelaars en de verplichte “Best Of” compilaties, maar niets bleek minder waar. Na een verpletterende entry in de lijst op positie 6 steeg de compilatie door naar een bewonderenswaardige derde plek. Hiermee verdrong Dirty Dutch prestigieuze compilaties als het 538 Dance Smash jaaroverzicht en Radio 2’s “Top 2000” verzamelaar. Chuckie’s release “Let The Bass Kick”, uitgebracht op zijn eigen Dirty Dutch Music label, doet het niet alleen in ons kikkerlandje prima, over de landsgrenzen staat deze track inmiddels ook in het middelpunt van de belangstelling.

Nadat Let The Bass Kick de nummer één positie veroverde op de grootste nationale downloadportal dance-tunes.com, en een plek claimde in de Top 5 van de officiële Dutch Dance Charts, zijn landen als België, Italië en Duitsland aan de haal gegaan met deze release. In Belgïe was de release al te vinden op nummer één van de UltraTop Charts, in Italië op nummer één van de Airplay Chart en The Italian Dance Network, en in de tweede week van 2009 mocht Chuckie Duitsland ook al aan het rijtje toevoegen. Niet alleen was zijn release de hoogste binnenkomer in de Duitse Dance Charts Top 50, een week later werd Let The Bass Kick de “highest climber” met een indrukwekkende stijging naar # 15. Het volgende Dirty Dutch wapenfeit zal de live registratie DVD van Dirty Dutch 2008 zijn, waar momenteel koortsachtig aan wordt gewerkt.

Tijdens de komende Dirty Dutch Aftershock, gehouden op 28 februari 2009 in de Heineken Music Hal, zal deze DVD officieel gepresenteerd worden aan het publiek. Naast de live registratie van de uitzinnige Dirty Dutch 2008 editie in de Amsterdam RAI bevat deze release een CD met een mix van de “golden boys” van het moment, Sunnery James en Ryan Marciano. Deze DVD zal, net als de Dirty Dutch CD, in samenwerkingsverband tussen Dirty Dutch Music / Selekted Music en N.E.W.S. worden uitgebracht.

Plaats jouw reactie