Op het netvlies: Memolane | #ophetnetvlies

#D2W is niet het eerste blog dat over Memolane schrijft, maar deze Web app is zo geweldig dat ze de app haar lezers niet wil onthouden. Memolane is een app die het lopen langs de digitale ‘memory lane’ visueel interactief maakt. De app haalt elk moment dat je hebt gedeeld uit populaire diensten zoals Facebook, Last.fm, TwitterFoursquare en nog veel meer. Ze combineert daarmee de gedeelde items van de diverse netwerken tot een visuele tijdslijn. Elke tweet/foto/ post/Scrobble wordt door de respectievelijke data in de tag afkomstig uit API’s van de verschillende diensten geordend en vervolgens worden deze items weergegeven als “memos” onder de specifieke dag dat ze geopenbaard zijn.

Door in te loggen met verschillende online accounts, dateert Memolane jouw inhoud als memos vanaf de eerste dag dat je jouw account hebt geactiveerd. De Memolane-tijdslijn kan worden bestuurd met de muis of het toetsenbord. Je kunt ‘swipen’ door de herinneringen door te klikken en door het slepen van de memos van links naar rechts of door te klikken op een deel van de tijdslijn dat zich aan de onderkant van de pagina bevindt. Spelen met de HTML5-gestuurde interface voelt als de besturing van een tablet.

Dankzij de “Stories”-functie kun je specifieke segmenten te laten zien en delen wat je  hebt gedaan rond een bepaalde gebeurtenis. Vrienden kunnen aan jouw verhaal bijdragen door het toevoegen van delen van hun eigen tijdslijn aan die van jou, daarvoor moet je hen alleen wel toestemming geven. Je kunt ook snel naar elk punt in de tijd door te klikken op de master tijdlijn die zich bevindt aan de onderkant van de pagina.

Bezorgd over de persoonlijke inhoud? Geen probleem … Je kunt ook de privacy-instellingen voor elke individueel account instellen. Je bepaalt zelf wie welke inhoud krijgt te zien. Veel plezier …

Doeland's Memolane

Enhanced by Zemanta

Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie