Infograph: Mysteryland 2011 in cijfers | #infograph

Mysteryland, het oudste dance-festival van Nederland, heeft zaterdag 60.000 bezoekers naar het Floriade-terrein in Haarlemmermeer mogen trekken. De bezoekers hebben kunnen genieten van meer dan 150 acts op bijna twintig podia. Modder en regen hebben bezoekers niet weerhouden van het dansen.

Hoe zien de analytics van het internet er uit. Wat wordt er allemaal gezegd, op welke tijdstippen dat gebeurt en tijdens welk incident of nieuwtje dat gebracht wordt? Wat is het sentiment rond alle conversaties die plaatsvinden? Welke kanalen worden er gebruikt door de organisatie en bezoekers? Neemt het aantal conversaties toe? En zo nog meer vragen, hieronder een (deel) van de antwoorden de te zien zijn in de infographic. Voor de bevindingen is gebruik gemaakt van tools (en data) als UberVu Sentiment MetricsSocial Brand BuilderHash-Talk en Skylin.es.

Het moge duidelijk zijn bij Mysteryland, net als bij Lowlands vorige week, dat wanneer het evenement steeds dichterbij komt de conversaties toenemen. Het ‘live’ aspect (of actueel zijn van een onderwerp) op het internet wordt hiermee wederom benadrukt en biedt mogelijkheden voor evenementen-organisaties om hier nog meer mee te doen in de toekomst.

Opvallend is de verhouding tussen Twitter en Facebook, waarbij Twitter en Facebook dichter bij elkaar liggen als het gaat om de verhouding (ongeveer 65/35) in de conversaties die hebben plaatsgevonden. In vergelijking met Lowlands vorige week is deze verhouding (ongeveer 90/10) beduidend schever. Alle conversaties hebben over het algemeen een positief karakter. Ondanks het slechte weer is het sentiment op de Sociale kanalen erg positief te noemen tijdens het festival.

Ook is het opvallend dat de officiele Twitter-accounts @Mysteryland en @Mysteryland2011 niet hoog in de influencer Top 10 staan. Echte dialogen met bezoekers zijn er niet te ontdekken als er gekeken wordt naar de ’timeline’ van beide accounts. Het lijkt er op dat er niet met bezoekers van het festival is gecommuniceerd.

De geslachtsverhouding onder de digitale kwetteraars: tweederde mannen en een derde vrouwen. Dit is dezelfde geslachtsverhouding als op Lowlands. Kan hieruit worden opgemaakt dat mannen op evenementen meer ‘digitaal’ kwetteren dan vrouwen? Hyves is overigens niet meegenomen daar er goede analytics die voor handen zijn ontbreken.

De top van het aantal mentions is op zaterdag waar meer dan 13.000 mentions over Mysteryland voorbij komen. Zo’n 20% van de tweets worden geretweet, hetgeen een zeer aardig cijfer is. Beide getallen komen overigens bijna overeen met die van Lowlands op zaterdag, opmerkelijk! Erg leuk om te zien tijdens het evenement is de werking van het Skylin.es platform. Skylin.es koppelt informatie over iemands favoriete tweets en Facebook-berichten met meta-informatie uit foto’s op yFrog, Instagram, Twitpic en Mobypicture.

Er zijn bijna zo’n 600 foto’s* te vinden wanneer je zoekt op #Mysteryland en #ML11. Het hoogtepunt dat de meeste foto’s zijn geschoten en gedeeld voornoemde diensten ligt bij entree van het evenement en vlak voor het einde van het evenement. Vooral foto’s van schoenen en laarzen onder de modder en het vuurwerk van de eindshows op de Open Air Stage en bij Q-dance Stage getuige hier van.

Op het YouTube-kanaal van Mysteryland zijn alle clips van het evenement niet al te lang direct na het evenement al te vinden. Daarentegen worden de mogelijkheden van Flickr en Picasa niet of nauwelijks benut, hetgeen op een ‘dunne’ content-strategie duidt.

Bekijk hieronder de complete infograph van Mysteryland 2011. Je kunt hem vergroten door er op te klikken.

Infograph Social Media - Mysteryland 2011
Infograph Social Media - Mysteryland 2011

Benieuwd naar de infograph van Lowlands 2011?  Bekijk deze hieronder. Je kunt hem vergroten door er op te klikken. Wil je de toelichting bij de infograph van Lowlands 2011 lezen? Hier de volledige toelichting ‘Inzicht: Lowlands 2011 in cijfers‘.

Infograph Social Media - Lowlands 2011
Infograph Social Media - Lowlands 2011

Misschien ook leuk om te lezen:

* Met dank aan @mdbraber van Skylin.es voor het leveren van de data

Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie