Presentatie: Handvaten voor onderweg

Geschatte leestijd - 3 minuten

Hoe zet ik een effectieve internetstrategie op? Wat is een internetstrategie? Een internetstrategie is een doordacht plan om het internet te gebruiken voor een ontwikkeling van een gevolg rondom een artiest of band. De website of een blog is hierbij meestal het uitgangspunt omdat daar jaren geleden mee begonnen is. Maar wat is de positie van de website of een blog nu? Wat zijn de huidige trends en ontwikkelingen op het internet?

Welke rol speelt Social Media? Wat is Social Media? Social Media is een verzamelbegrip of containerbegrip voor online platformen waar gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie de inhoud verzorgen. Tevens is er sprake van interactie en dialoog tussen gebruikers onderling. Welke plek neemt Social Media in binnen de internetstrategie?

Een goede internetstrategie dient een afspiegeling te zijn van het zoekgedrag van de fan, de plek waar de fan zich online begeeft en de huidige strategie of het beleid van de artiest of band.

Vaak wordt internetmarketing verwart met internetstrategie. Internetmarketing is echter de operationele uitvoering van een internetstrategie. Pas wanneer er een duidelijke internetstrategie visie is ontwikkeld kan deze worden omgezet naar effectieve internetmarketing.

Het is wijsheid om bij het ontwikkelen van een internetstrategie de huidige strategie van de artiest of band als leidraad te nemen. Als het goed is, kun je dit plan vertalen naar concrete doelstellingen. Ook naar de stappen die gezet  dienen te worden om de doelstellingen te bereiken. Dit betekent onder andere dat je binnen het management onvoorwaardelijk de tijd dient te maken om van het internet een succes te kunnen maken. Anders zul je een van de velen zijn die verdrinkt in de oneindige mogelijkheden van het internet. Het is wellicht overbodig om te melden dat de gouden bergen dan veranderen in een bodemloze put.

Op basis van het bovenstaande wordt tijdens de workshop gekeken naar een gedegen internetstrategie voor een artiest of band. Wat zijn de basics van een gedegen internetstrategie? Waar liggen de kansen en mogelijkheden? Hoe kun je business-intelligence gebruiken om de traditionele wijze van het exploiteren van rechten te optimaliseren? Wat is een mogelijk nieuw businessmodel? Gebaseerd op voorbeelden en inzichten zal de workshop voor velen waarschijnlijk een aha-erlebnis opwekken.

Met dank aan 3 slides van Gerd Leonhard

Misschien interessant andere presentaties


>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie