Lijstje: Finalisten The Voice of Holland 2011 | #rankingz

Van de week heb je al op #D2W kunnen zien dat Rankingz experimenteert met een lijst van de finalisten van The voice of Holland 2011. Bij #D2W zijn we benieuwd of de lijst ook een voorspellende waarde heeft. Tot aan de grote finaledag van The voice of Holland kun je elke dag zien hoe de kandidaten presteren op de diverse Social Media kanalen.

Een combinatie van o.a. hun Klout score, Buzz, Volger en Fans, Activiteit en nog een aantal parameters geeft hun reputatie aan op Rankingz. Door op de ‘i’ te klikken bij de naam van een finalist worden er diverse infographics zichtbaar, alsmede lijstjes van beinvloeders van de reputatie van de finalisten.

Kandidaten die afvallen blijven wel in de lijst staan, maar worden aangemerkt dat ze niet meer in de show zitten. Zo kan er worden bekeken of de reputatie na de show blijft of kleiner wordt.

Het is opvallend dat alleen Charly Luske en Erwin Nyhoff als enige een Facebook-fanpagina hebben en de andere finalisten alleen een Facebook-profielpagina. Het dringende devies voor de rest luidt dan ook, zet vandaag nog een fanpagina op. Dat past beter bij het beheren van fans voor een artiest. Al is het alleen maar vanwege het feit dat een fanpagina meer dan 5.000 ‘vrienden’ kan hebben.

Het opzetten van een Facebook-groep zou ook nog kunnen. Groepen zijn ideaal wanneer je binnen een meer besloten en persoonlijke kring interactie wil opzetten. Fanpagina’s zijn ideaal voor verenigingen, artiesten, bedrijven en merken die met hun fans willen communiceren en die niet tegen het risico willen lopen tegen de limiet van 5000 leden aan te gaan. Een ander belangrijk verschil is dat Fanpagina’s en hun inhoud op Facebook opgepikt worden door externe zoekmachine’s zoals Google, waar dit bij groepen niet het geval is.

In ieder geval kijkt #D2W met een iets ander oog naar de finalisten van the voice of Holland 2011. Wie gaat er winnen?

The voice of Holland Top 10 2011
The voice of Holland Top 10 2011
Buzz van Carly Luske op Facebook en Twitter
Buzz van Carly Luske op Facebook en Twitter
Beinvloeders Charly Luske bij The voice of Holland
Beinvloeders Charly Luske bij The voice of Holland

Meer interesse in bijvoorbeeld cijfers van The voice of Holland?

Bekijk hier infographics van

Andere relevante posts:

Misschien ook leuk om te lezen:

Andere mogelijk interessante zaken:

Plaats jouw reactie