Bundel: Inzichten voor Artiesten en DJ’s

Al meer dan 2 jaar schrijft #D2W over online inzichten die van pas komen voor artiesten en DJ’s en hun managers en rechten-exploitanten. Het digitale tijdperk biedt kansen, grote kansen daarom alle inzichten van #D2W nog eens gebundeld.

  • De nieuwe hitlijst voor Artiesten, Bands en DJ’s?

Of je nu bekend bent of nog aan het prille begin van een carriere staat. Elke zichzelf respecterende Artiest, Band of DJ begeeft zich tegenwoordig in het online domein. Vorig jaar op Eurosonic/Noorderslag is er dan ook al door diverse mensen gepresenteerd wat Social Media kan betekenen voor een Band of Artiest. Zo verslaat Stephan ten Kate op Frankwatching drie presentaties.

Lees de gehele column

  • Verhogen van de balanswaarde van een Artiest

De waarde van een Artiest komt heden ten dage op de markt tot stand, niet in de studio of op het kantoor van een platenlabel of managementbureau. Fans willen dicht bij een Artiest staan en bepalen zelf hoeveel zij bereid te betalen voor muziek, een optreden of merchandise van een Artiest.

Lees de gehele column

  • Het vacuüm van de muziekindustrie (deel 2)

Buma/Stemra heeft kennelijk de tarieven voor podcasts aangepast naar 1 cent per gedownloade podcast met een minimum van € 130.- zo blijkt uit de berichtgeving van vorige week. Het heeft ertoe geleid dat onder andere Radio 538 per direct is gestopt met het aanbieden van de Dance Department en Powermix podcasts en Buma/Stemra de oorlog heeft verklaard. Niet alleen voor grote stations als Radio 538 heeft de aanpassing gevolgen, maar vooral ook voor de kleine webstations (met minder of geen commerciële inkomsten). Hetgeen de promotie van (nieuwe) muziek weer niet ten goede komt. Kortom wederom ontstaat ‘Het vacuüm van de muziekindustrie’.

Lees de gehele column

  • Het vacuüm van de muziekindustrie

Het Nederlandse spreekwoord luidt: ‘Een ezel stoot zich in het gemeen niet tweemaal aan dezelfde steen.’ Waarom lijkt het er op dat dit wel aan het gebeuren is met de muziekindustrie. Heeft de muziekindustrie niks van het Napster-tijdperk opgestoken?

Lees de gehele column

  • Downloadverbod is niet het antwoord

Critici roepen al jaren dat het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal pas verboden kan worden als er genoeg legale alternatieven zijn. Ook de overheid heeft dit na onderzoek erkend.

Lees de gehele column

  • Bezit maakt plaats voor toegang

Platenmaatschappijen en Muziekuitgeverijen, alsmede Artiesten bevinden zich middenin een grote verandering, waarin nieuwe businessmodellen en digitale mediaproducten een belangrijke rol spelen. Digitalisering, internet en nieuwe consumentenvoorkeuren bedreigen de traditionele Platenmaatschappijen en Muziekuitgeverijen. Zij hebben hedentendage te maken met meer concurrentie en verlies van de grip op doelgroepen en content.

Lees de gehele column

  • Investeren in fans

De prijs van muziek verschuift op termijn naar bijna nul. Via Social Media ontstaan er directe relaties tussen artiesten en luisteraars. De meeste inkomsten genereren Artiesten of Bands al een tijd niet meer met hun CD‘s of downloads. Die verdienen zij met het geven van de bijbehorende optredens. Muziek wordt daarmee meer een beleving of vehikel dan een fysiek product. Distributie tussen luisteraars onderling is gemeengoed en de schaarste verplaatst zich van aanbod naar aandacht.

Lees de gehele column

  • Fragmentatie van rechtenbeheer helpt niet

Ik was in mei van van het voige jaar op de International Music Summit in Ibiza. Hier komen mensen uit de Dance-industrie van menig Dance-label en menig artiestenmanagement bij elkaar om zaken binnen de Dance te bespreken. Ik merkte daar het beperkte denken van menig aanwezige. Tijdens de Amsterdam Dance Event in oktober van het vorige jaar, waar ik in een panel zetel had, merkte ik ook het beperkte denken binnen de Dance-industrie.

Lees de gehele column

Het staat voor #D2W inmiddels vast kijkende naar de inhoud van bovenstaande columns dat er een hele nieuwe waarde-funnel aan het ontstaan is. De komende tijd zal #D2W verder uiteenzetten hoe artiesten, DJ’s, managers en rechtenexploitanten met deze waarde-funnel hun voordeel kunnen doen.

Value Funnel voor Artiesten
Value Funnel voor Artiesten

Misschien ook leuk om te lezen:


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

8Reacties

Voeg toe
  1. 8
    Inzicht: Prestatie websites van Artiesten en Bands | Doeland's Digitale Wereld

    […] Bundel: Inzichten voor Artiesten en DJ’s 52.370104 4.884355 Beoordeel dit: Delen:TwitterFacebookLinkedInMeerE-mailPrintDiggRedditStumbleUponVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Analytics, Internet Afrojack, Analyse, Chef' Special, De Jeugd van Tegenwoordig, Di-rect, Dries Roelvink, Gerard Joling, Gers Pardoel, Krystl, Nobody Beats The Drum, Website review […]

Plaats jouw reactie