Onder de loep: Hardwell de laatste 90 dagen

Geschatte leestijd - 2 minuten

Op #D2W is er vaker geschreven over Hardwell. De nieuwe rijzende ster uit het Nederlandse DJ gilde is flink aan de weg aan het timmeren. Een overzicht van de laatste 90 dagen op de sociale kanalen.

Infograph Hardwell 2012 - 3 months

Hardwell timmert aan de weg

Dat Hardwell flink aan de weg aan het timmeren staat vast gezien de groei van zijn fans de afgelopen maanden. Effecten tijdens evenementen zijn duidelijk zichtbaar. Zo is de piek te zien tijdens het afgelopen Sensation weekend.

Hardwell heeft een potentieel bereik van meer dan 280 miljoen mensen. Hij heeft veelal mannelijk publiek dat aan de conversaties deelneemt. Twitter is het kanaal waar hij het meeste op genoemd wordt.  Het sentiment in de conversaties over Hardwell is positief. De woorden die veelal terugkomen in de conversatie zijn Tiesto, Spaceman, en Remix.

De website van Hardwell scoort een voldoende als het gaat om de prestatie. Toch is er wel nog ruimte voor verbetering. Enkele tips:

  • Schrijf meer inhoud, de verhouding geschreven tekst en broncode is te klein. Zoekmachines houden van tekst.
  • Wees meer consistent met het gebruik van keywords
  • Voeg een Favicon toe
  • Voeg een goede meta-beschrijving van de website toe

Positie

Tot slot Hardwell’s positie in de Rankingz Deejay 100. De effecten van afgelopen dagen worden na 1 week zichtbaar op Rankingz. Naar verwachting zal hij stijgen de komende dagen.

Hardwell in de Deejayz100 van Rankingz

Toch wanneer we kijken naar het overall plaatje van Hardwell zien we weinig samenhang en is er niet echt sprake van een strategie. Zo ontbreekt de inzet van een fotokanaal als Flickr. Ook lijkt het erop dat alle online omgevingen als losstaande silos fungeren.

Bekijk ook

Andere interessante artikelen over DJ’s


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie