Paper: The Voice – Een aanvullend verdienmodel

DDMCA heeft gekeken naar de data vanuit diverse Social Media kanalen uit 10 landen waar The Voice wordt uitgezonden. Het blijkt dat The Voice veel fans en volgers heeft gecreëerd op verscheidene Social Media netwerken.

Echter, de verzamelde data van The Voice van de afgelopen 1,5 jaar laat zien dat ze geen relatie met hun achterban hebben. De organisatie van The Voice is vooral actief in het ontvangen van berichten en data tijdens het programma en in het TV-seizoen, maar de organisatie lijkt reactief in het opbouwen van een relatie. Betrokkenheid bij het programma is feitelijk wat fans willen. Ze willen graag een relatie.

Door de verzamelde data nog beter te registreren, te structureren en te analyseren kan deze data weer doelgericht ingezet worden. Hiermee kan een aanvullend verdienmodel voor The Voice gerealiseerd worden, waardoor de waarde van het concept nog meer zal toenemen!

De onderstaande paper ‘The Voice – Een aanvullend verdienmodel?’ geeft een inzicht in een mogelijk nieuw aanvullend verdienmodel op basis van data.

Andere papers

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.