Voorpublicatie: Het internet is jouw toekomst

Er zijn veel organisaties, bedrijven, overheden, scholen, burgers en dienstverleners, die al aan de infrastructuur van het internet hebben bijgedragen. Echter kent het internet nog steeds geen belichaming. Niemand bezit het internet en geen enkel individu of organisatie regelt het internet in zijn geheel. Het internet is meer een concept, dan een echte tastbare entiteit. Het internet beroept zich vooral nog steeds op een fysieke infrastructuur, die verbinding met netwerken maakt, die op hun beurt weer verbinding maakt met andere netwerken.

Het staat vast. Internet op zichzelf is een (macro)ecosysteem, dat dus bestaat uit een gemeenschap, die online verbonden is, gevormd door eindgebruikers, ontwikkelaars, leveranciers en distributeurs. Zij gebruiken elkaars sterke punten, vullen aan en verbeteren en versterken elkaar, om samen waarde te creëren voor andere eindgebruikers (bijvoorbeeld: klanten of fans). Als bedrijf, organisatie of merk, maar ook als individu, maak je deel uit van het gehele internetecosysteem.

Daarnaast maak je als bedrijf, organisatie of merk deel uit van een micro-ecosysteem, ook wel jouw eigen ecosysteem, waarin je bestaat door content (intellectueel eigendom) en functionaliteit en data. De content wordt gedistribueerd via de diverse gebruikersinterfaces van het web, de sociale kanalen, de (mobiele) app’s en de open ‘API’s’ oftewel interfaces waar ontwikkelaars zelf functionaliteiten op kunnen ontwikkelen.

In dit hoofdstuk ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu‘ wordt je meegenomen aan de hand van praktische inzichten hoe je het netwerk van jouw bedrijf, organisatie of merk semantisch inricht en transformeert naar een micro-ecosyteem binnen het macro-internetecosysteem. Het klinkt misschien gek, maar internet is immers jouw enige toekomst … Lees meer in de voorpublicatie van het onderstaande volledige hoofdstuk.

Direct online lezen van de andere hoofdstukken

Downloaden van alle voorpublicaties

Printen van hoofdstukken


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

5Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie