Opvallend: Wordt Hardwell de nummer 1 in de DJMag Top100?

Geschatte leestijd - 2 minuten

Het hele jaar kun je alle DJ’s volgen via Rankingz hoe ze presteren. De eerste inzichten laten zien dat Hardwell het significant beter doet dan Armin van Buuren. Ook wanneer je de gegevens van Hardwell direct tegen Armin van Buuren, overigens de nummer 1 in 2012, afzet. Onderstaand een klein inzicht in de prestatie en waarde van de Facebook-pagina’s van DJ’s gemeten over de afgelopen 3 maanden. Wordt Hardwell de nieuwe nummer 1 in de uitslag van de DJMag Top100 2013?

Analyse

DJ Benchmark 2013

Ook is er gekeken naar de top 10 van berichten. Welke berichten hadden de meeste reacties van fans?

DJ Benchmark 2013

Welke berichten hadden de meeste reacties in het algemeen?

DJ Benchmark 2013

Hoe doet Hardwell het ten opzichte van Armin van Buuren, de winnaar van 2012? Een vergelijking.

Hardwell vs Armin van Buuren

Ook wanneer je kijkt in onderstaande infographic op basis van interactie, viraliteit, engagement en talking about zie je dat Hardwell op alle fronten goed scoort.

DJ Benchmark 2013

Voorspelling

De voorspelling van de uitslag van de DJMag Top 100 in 2013 kan voorzichtig gedaan worden. Nummer 1 Hardwell, nummer 2 Armin van Buuren en nummer 3 Aviici. Nu afwachten tot de ‘echte’ uitslag in Oktober tijdens de Amsterdam Dance Event, ADE 2013. Op basis van de beschikbare data van de diverse sociale kanalen is dit geen ondenkbare uitslag. Wil je overigens dagelijks kijken hoe DJ’s presteren in het social media landschap? Dan kun je natuurlijk ook hier kijken.

Alle data en cijfers uit bovenstaande tabellen en infographics kun je hier downloaden.

Meer weten over data van DJ’s contact: denis.doeland@ddmca.com

Gerelateerd

Ook leuk


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

6Reacties

Voeg toe
  1. 4
    Uitgelicht: Data uit de EDM Monitor 2013 van Rankingz | #D2W

    […] In de onderstaande grafiek waarbij de Facebook-prestaties worden afgezet tegen de positie in de DJ Mag Top 100 zie je dezelfde ‘jongere’ dj’s significant beter scoren. Het lijkt er dus op dat er voorspellende waarden in de prestaties van dj’s op social media gaat zitten en misschien ook wel zicht op de ‘product life cycle’. In ieder geval kun je jaarlijks een poging wagen om de uitslag van de DJ Mag Top 100 te voorspellen. […]

Plaats jouw reactie