Grafiek: Het stemmen voor de DJ Mag Top 100 is weer begonnen

DJ Mag Top 100 Conversation 2014 on Social Media till 4th of September 2014.001

Het stemmen voor de DJ Mag Top 100 is weer begonnen. Natuurlijk proberen we bij #D2W weer een goede gooi te doen naar de uitslag, zoals vorig jaar en het jaar er voor. Bovenstaande grafiek die tot stand is gekomen met behulp van data van Jibe Company’s Social Brand Builder geeft het gebruik van de woorden ‘DJMagTop100‘ en ‘top100djsvote‘ in de conversaties op Facebook en Twitter weer. Het is opvallend dat op Facebook er door weinig gebruik gemaakt wordt van de woorden. Ook fans laten de woorden links liggen in hun conversaties. Daarentegen zie je wel veel het gebruik van de banner en afbeeldingen met daarin de boodschap om te gaan stemmen.

In het eerste weekend zijn fans fanatiek aan de slag gegaan om stemmen te werven voor hun favoriete DJ’s. Na het weekend is de hausse afgenomen. Komende weken zullen we meer inzichten delen rondom de DJ Mag Top 100 verkiezing. Zijn het de jongere DJ’s die het verschil gaan maken door hun sterke sociale connectie met hun fans zoals bleek uit de EDM Monitor 2013? Of kan de gevestigde orde zich handhaven in het social media geweld van de jongeren?

Lees ook


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie