Lijstje: Kun je uit Twitter de uitslag van de DJMag 2014 opmaken?

Het stemmen voor de DJMag Top 100 2014 is inmiddels afgelopen. De digitale stembus is gesloten. De afgelopen stemperiode heeft DDMCA voor #D2W naar het hashtag-gebruik gekeken. Welke hashtags werden in de conversaties van DJ’s en de DJMag gebruikt om de het stemmen te activeren en te wijzen op de DJMag Top 100 2014.

Uit bovenstaande lijst blijkt dat Hardwell goed vertegenwoordigd is in veel conversaties. Daaruit blijkt de populariteit van de Nederlandse DJ onder twitteraars. Uiteraard hebben Hardwell en zijn team ook regelmatig de conversaties aangezwengeld. Als twitter representatief zou zijn voor de uitslag van de DJMag Top 100 2014 dan zou Hardwell wederom de nummer 1 zijn in 2014.

Ook valt het op dat Dannic en Dyro vertegenwoordigd door het zelfde management als Hardwell veel voorkomen in de conversaties. Andere DJ’s zijn Nicky Romero, Nervo, Bingo Players, Boy George, Dash Berlin, Afrojack, Steve Aoki en Tiesto die voorkomen in de eerste 50 resultaten. Uiteraard probeerden ook niet DJ’s (andere merken of communities) mee te liften de hashtags die werden gebruikt om stemmen te werven.

Om een beeld te krijgen hoe groot de social audiences zijn van diverse Nederlandse DJ’s op social media. Onderstaand een overzicht van 7 Nederlandse helden.

Wil je weten hoe de 100 DJ’s van 2013 presteren op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube? Dan kun je hier de index van Augustus 2013 downloaden.

Dagelijks kun je via Rankingz zien hoe de reputatie-score van meer dan 250 is. Bekijk de lijst hier.

* Op vrijdag 17 oktober 2014, tijdens het Amsterdam Dance Event, vindt het eerste internationale congres over dance en Millennial marketing plaats: Dance & Brands. Hier zal ook ingegaan worden op bovenstaande DJ’s. Zie voor meer info, de sprekers line-up en tickets: www.danceandbrands.com. Zorg dat je erbij bent!


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie