Lijstje: Hoe presteren Nederlandse festivals en evenementen op Facebook?

De eerste evenementen hebben al weer plaatsgevonden en de voorverkoop van diverse festivals en evenementen is al weer gestart. DDMCA kijkt in samenwerking met Entertainment Business (EBLive/mijnfestivalgids.nl) naar de prestatie van festivals en evenementen op social media. Hoe presteren ze op Facebook? Hoe social zijn ze en hoe gaan ze om met hun fans? Een analyse over 28 dagen …

Top 10 - Festival and Event chart on Facebook - February 2015.001

Van de 685 onderzochte festivals en evenementen heeft 82% een actieve Facebook-pagina. De resterende 18% heeft een vriendenprofiel of een evenementen-pagina aangemaakt of is niet actief op Facebook. Gemiddeld hebben alle festivals en evenementen 15.590 ‘vrienden’ en groeit dat aantal wekelijks met 0,51%. Ze plaatsen 0,27 posts en 16,4% van de festivals en evenementen reageert op fan posts. Dat gebeurt dan binnen 27 uur.

Top 10 - Festival and Event chart on Facebook - February 2015.003

Het nieuwe festival 22fest van 22tracks komt met stip binnen in de lijst. Hun vriendenaantal groeit wekelijks met zo’n 10%. Ook de groei bij de Vrienden van Amstel Live door het meerdaagse evenement afgelopen maand is goed zichtbaar.

Top 10 - Festival and Event chart on Facebook - February 2015.002

De meeste fans hebben de dance festivals en evenementen. Dit komt vooral door de buitenlandse fans die zich voor deze pagina’s aanmelden. De band Rapalje gebruikt hun band-pagina om hun zomerfestival te promoten.

Top 10 - Festival and Event chart on Facebook - February 2015.004

De engagement lijst wordt aangevoerd door Hard Bass en Vrienden van Amstel LIVE. Dit komt omdat beide evenementen onlangs hebben plaatsgevonden. Naar verwachting zullen de top posities in deze lijst steeds bezet worden door evenementen die in de maand plaatsvinden.

Top 10 - Festival and Event chart on Facebook - February 2015.005

De interactie lijst wordt bezet door de kleinere festivals en evenementen. Zij hebben over het algemeen meer interactie met hun achterban.

Top 10 - Festival and Event chart on Facebook - February 2015.007

De meeste posts worden geplaatst door Muze Misse. Zij plaatsten bijna 4,5 posts per dag. Ruim 2 keer zo veel als de resterende festivals en evenementen.

Onderstaand de Top 10 op basis van de Page Performance Index. Wil je weten hoe de Page Performance Index tot stand komt? Kijk dan hier …

festivals

(c) 2015 DDMCA / Denis Doeland | alle rechten voorbehouden | denis.doeland@ddmca.com

Maandelijks wordt er gekeken naar de festivals en evenementen hoe zij presteren op Facebook, Twitter en andere kanalen. Het kan natuurlijk zijn dat er een nieuw festival of evenement plaatsvindt dat nog niet is opgenomen in de lijst. Vul deze gerust in de onderstaande comment box in dan wordt het meegenomen bij een volgende analyse.

Komende week verschijnt ook de lijst van festivals en evenementen op Twitter.

Meer lijstjes?

Foto credit: Xolali Joval


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie