Achtergrond: Dance-industrie heeft moeite met video-exploitatie

In De uitdaging die video heet wordt duidelijk waarom de exploitatie van video-content in de dance-industrie om een nieuwe attitude vraagt: van hokjes-denken naar keten-denken.

Andere manier van organiseren

Festivalorganisatoren zijn toe aan ‘een andere manier van organiseren’, waarin de centrale waarden van de videocontentketen zich verder ontwikkelen en aanpassen aan de tijd waarin we leven. Dat betekent ook een andere inrichting van besluitvorming, regie, rolverdeling en zeggenschap, zo valt te lezen in het visiestuk De uitdaging die video heet. Een boodschap voor festivalorganisatoren in de dance-industrie.

De smartphone is uitgegroeid tot het belangrijkste medium waarmee de muziekliefhebber videocontent tot zich neemt. Ruwweg tweederde van het internetverkeer verloopt via een mobiel platform en ruwweg tweederde van de bandbreedte van het internetverkeer wordt gebruikt voor het streamen van video.

Volwassen verdienmodel

Videocontent van artiesten kan tegenwoordig via een veelheid van digitale kanalen worden gedistribueerd en een veelheid van platforms worden geconsumeerd. Video-content functioneert niet alleen als promotie- en marketingmiddel van de artiest en het evenement waar de artiest optreedt, maar kan tevens fungeren als volwassen verdienmodel.

In 2007 lanceerde YouTube een partnerprogramma waarmee het voor bedrijven en later ook particulieren mogelijk is geworden om geld te verdienen met reclame-inkomsten bij het tonen van video’s. Vandaag de dag verdienen YouTubers goed geld aan de dienst. Je kunt als festivalorganisator met een gedegen contentstrategie ook een goede boterham verdienen aan de videodienst en honderden andere analoge en digitale kanalen.

In De uitdaging die video heet wordt nader ingegaan op de uitdagingen rond het optimaliseren van video-exploitatie. Technisch is er van alles mogelijk, maar welke keuzes zijn de juiste? Strategie is belangrijk, maar om tot de juiste strategie te komen is visie onontbeerlijk. Het stuk reikt de bouwstenen aan om tot een visie op video-exploitatie te komen.

→ Download hier de pdf-versie: Visiestuk – De uitdaging die video heet

Lees hier de long read online: De uitdaging die video heet

Lees ook


(advertentie)

Download eBook


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie