Data: De opmars van The Chainsmokers

In 2015 en 2016 scoorde het Amerikaanse duo The Chainsmokers al twee enorme hits met ‘Roses’ en ‘Don’t Let Me Down’. ‘Closer’ is de nieuwste single die onlangs is uitgekomen. Het nummer is een samenwerking met de Amerikaanse zangeres Halsey, bekend van ‘New Americana’. Het gaat Alex Pall en Andrew Taggart voor de wind. Dit blijkt ook uit de cijfers van Spotify. Onderstaande grafieken tonen de enorme stijgende lijn sinds de release van de single ‘Roses’.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Download hier het rapport: The Chainsokers op Spotify

De afgelopen maand is het aantal peak streams tot bijna 6 miljoen wereldwijd per dag gestegen. Sinds het begin van het jaar is het aantal streams vervijfvoudigd. Het dj-duo is vooral populair in de Verenigde Staten, Filippijnen en Verenigd Koninkrijk.

the chainsmokers

Bovenstaande grafiek laat mooi zien dat het release ritme dat the Chainsmokers hanteren voor het stapel mechanisme zorgt in het totaal aantal streams. Toen ‘Roses’ zijn langste tijd gehad had werd ‘Don’t Let Me Down’ gereleased. Toen deze single over he hoogtepunt heen was kwam ‘Closer’ uit. Goed voorbeeld van een perfecte release strategie.

Meer 


(advertentie)

Raamwerk Digitale Strategie 2016.015


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie