Achtergrond: Kakhiel en Rumag zijn inspiratie voor contentmarketeers

Geschatte leestijd - 3 minuten

Kakhiel en Rumag wisten een groot bereik op te bouwen op social media. Wie kent de grappige en herkenbare plaatjes van Kakhiel en Rumag immers niet? Het ecosysteem van beide content-producenten is nu zelfs zo’n vier tot vijf miljoen euro waard. Wat kunnen contentmarketeers van hen leren?

→ Beluister hier de podcast van dit artikel

Flink bereik op social media

Kakhiel heeft zo’n 380.000 volgers op Facebook, zo’n 150.000 op Twitter en zo’n 474.000 op Instagram. Rumag heeft zelfs een gecombineerd bereik op deze kanalen van meer dan 175.000 volgers. Dat bereik kwam niet uit de lucht vallen: Kakhiel en Rumag deelden op geregelde momenten relevante content. In dit geval: stockfoto’s met originele teksten of een zwarte afbeelding met een grappige, witte tekst.

Net zoals ik dat deed voor Neymar en BALR., berekende ik de waarde van het digitale netwerk van deze content-makers. Ik ontdekte dat elk van de netwerken een miljoenenwaarde vertegenwoordigt. Dat komt doordat ze nieuwe verdienmodellen kunnen ontwikkelen via hun digitale netwerk. Dat netwerk is, kortom, goud waard.



Contentmakers ontdekken nieuw verdienmodel

Kakhiel en Rumag ontdekten zelf ook dat er waarde in hun netwerken verscholen lag. Ze besloten bijvoorbeeld t-shirts te verkopen. Dit shirts verkopen niet zo goed omdat ze mooier zijn dan die van andere merken. Onderscheidend is dat Rumag en Kakhiel een grote online achterban hebben. Ze slaan munt uit die relatie. Dat leidt uiteindelijk tot groei van het bedrijfskapitaal. Ook wel: het digitaal vermogen.

Ook bewijzen Kakhiel en Rumag dat de relatie met fans en volgers van het allergrootste belang is voor bedrijven die zich staande willen houden in de relatie-economie. Wil jij weten wat dat inhoudt, de relatie-economie? En hoe je succesvol kunt zijn in deze economie? Of ben je benieuwd wat je nog meer kunt leren van Kakhiel en Rumag?

Ik vertel daar meer over in het 21e hoofdstuk van mijn boek Digitaal Vermogen. Dat hoofdstuk heet Wat bestuurders van Kakhiel en Rumag kunnen leren. Je vindt dat hoofdstuk via de links hieronder. Je kan het nu ook beluisteren via Spotify en andere diensten, via de links hieronder.

lees hoofdstuk 21 uit Digitaal Vermogen

luister hoofdstuk 21 uit Digitaal Vermogen via Spotify

luister hoofdstuk 21 via andere kanalen



Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie