Achtergrond: Vier must-reads over Spotify in 2020

Geschatte leestijd – 3 minuten

Spotify is met een ruime afstand het grootste platform voor muziek-streaming. In dit artikel vind je vier artikelen die je meer leren over de Zweedse stream-gigant.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1 | Spotify verandert focus artiesten

De kans bestaat dat artiesten op een andere manier beloond worden door platforms als Spotify. Zodra deze gebruiker-gerichte betaling de plek inneemt van het huidige betaalmodel, dan zijn artiesten gedwongen te focussen op de relatie met fans. Anders hebben ze geen toekomst op de streaming-platforms zoals Spotify.

2 | Volareo daagt Spotify uit

Veel artiesten maken gebruik van een streamingdienst, zoals Spotify of Deezer, om te zorgen dat hun muziek bij fans terechtkomt. Dankzij die streamingplatforms krijgen muzikanten betaald. Volareo wil ervoor zorgen dat artiesten minder afhankelijk zijn van streaming-diensten en labels. Deze tech-startup daagt Spotify uit.

>> Speaker die direct content maakt met muziekfan

3 | Zes must-reads over streaming

In de 21e eeuw kan geen enkele dj niet meer zonder de mogelijkheden die streaming biedt. Sterker nog: het is van levensbelang voor veel artiesten. Maar hoe maak je een strategie om streams te realiseren? En wat verdient een artiest aan 1 miljoen streams? Dat lees je in deze zes artikelen.

>> Deze 6 artikelen praten je bij over streaming

4 | Spotify zet in op podcasts

Een van de trends van dit jaar is de opkomst van podcasts. Ook de marktleider in muziek-streaming, Spotify, laat de opkomst van podcasts niet onopgemerkt. Door drie podcast-bedrijven over te nemen, zet Spotify in op het vergroten van het Digitaal Vermogen.

>> Spotify investeert in podcasts

Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie