Achtergrond: Hoe spelen artiesten in op TikTok?

Geschatte leestijd – 3 minuten

De komst van TikTok kan je niet ontgaan zijn. De app heeft een miljard downloads, meer gebruikers dan Pinterest en LinkedIn en weet de harten van menig tiener te veroveren. Hoe kunnen artiesten de mogelijkheden van het populaire video-platform benutten?

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

TikTok maakt hits

TikTok stelt gebruikers (doorgaans tieners) in staat om een video te maken en deze gemakkelijk te bewerken. Dat leidt tot talloze grappige playback- en dansvideo’s. Er is veel te doen geweest om de manier waarop er omgegaan werd met de privacy van de (jonge) gebruikers op het platform.

TikTok is onmiskenbaar platform om rekening mee te houden: het medium maakt – zoals uit deze reportage van het Jeugdjournaal blijkt – zelfs hits. Het is voor artiesten dan ook een onmisbaar deel van de content-strategie. Kriss Kross is zo’n voorbeeld.

>> Hoe Kriss Kross TikTok gebruikt

Muziekrechten geregeld op TikTok

Goed nieuws: de rechten van muzikanten zijn eindelijk geregeld op TikTok. Daar mogen we rechtenorganisatie Merlin voor bedanken, dat een wereldwijde deal sloot met het platform. Dat meldt Entertainment Business. Merlin vertegenwoordigt meer dan 20.000 onafhankelijke platenlabels en distributeurs. Eerder sloot het deals met onder meer Spotify, YouTube Music, Facebook, Deezer en Alibaba.

Wist je dat TikTok inmiddels ook weer uitgedaagd wordt door een nieuwe concurrent? Nieuwkomer Byte heeft ongeveer dezelfde opzet, maar draait om filmpjes van maar zes seconden. Daarmee lijkt deze ‘Vine-2.0’ populairder bij oudere tieners.

Lees verder: streef naar digitale hartslag

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van TikTok? Sta er dan bij stil dat het medium, net als elk ander platform, je in staat stelt om een relatie met fans op te bouwen. Om die relatie op te bouwen en te behouden, heb je een digitale hartslag nodig. Alleen zo kan je het Digitaal Vermogen van jouw organisatie of merk vergroten. Onderstaande stukken vertellen je meer.

>> Digitale hartslag belangrijk

Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie