Achtergrond: Op TikTok vergroten artiesten en sporters hun digitaal vermogen

Geschatte leestijd - 3 minuten

Georginio Wijnaldum scoort niet alleen voor Liverpool en het Nederlands elftal. De middenvelder gooit ook hoge op TikTok, het platform dat in snelle tijd gigantisch populair werd. Wijnaldum is door TikTok UK uitgeroepen tot de top 100 van het afgelopen jaar. Dankzij zijn TikTok-strategie vergroot Wijnaldum zijn Digitaal Vermogen. Dit kan je leren van de topvoetballer.

Gini Wijnaldum op TikTok

Wijnaldum scoort op TikTok

TikTok UK maakte bekend welke 100 accounts het platform maakte tot wat het was. Of, zoals de lijst ook beschreven wordt: “a collection of the creators, trends, tracks, effects and TikTok videos that have entertained, comforted, amazed and educated the TikTok community this year.” De Nederlandse middenvelder van Liverpool heeft zo’n 377 duizend volgers en belandt hiermee in de top tien ‘celebs’. Op nummer een staat overigens chef/tv-kok Gordon Ramsey.

TikTok stelt gebruikers in staat om een video te maken en deze gemakkelijk te bewerken. Dat leidt tot talloze grappige playback- en dansvideo’s. Daardoor wist het platform in een mum van tijd miljarden gebruikers te scoren. Wil je ook aan de slag met een TikTok-strategie? Begin dan met een digitale hartslag.

Fan-contact zorgt voor Digitaal Vermogen

Wijnaldum weet dankzij zijn TikTok-strategie te zorgen voor een goede relatie met zijn fans. Deze fan-relatie is goud waard in de relatie-economie. Bedrijven, voetballers, festivals en merken streven naar een optimale relatie met fans en klanten – in plaats van naar een maximale omzet of winst. Ik heb een aantal artikelen over de relatie-economie voor je gebundeld, die je daar meer over vertellen.

Ik ben ervan overtuigd dat deze relatie met fans een plaats op de balans verdient. Deze vorm van goodwill noem ik het Digitaal Vermogen. Dat Wijnaldum inzet op het verstevigen van de relatie met zijn fans en nieuwe fans weet te bereiken dankzij TikTok, zorgt ervoor dat hij zijn Digitaal Vermogen vergroot.

Ben je benieuwd hoe je ook aan jouw Digitaal Vermogen werkt? Lees dan eens het Ebook Digitaal Vermogen. 

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie