Hoe je de fan-relatie duurzaam kan maken met eigen content

Geschatte leestijd - 4 minuten

Vaak staat de relatie met de klant of fan centraal in mijn blogs. De reden daarvoor is dat een optimale, directe relatie met fans businessmodellen gigantisch kan versnellen. Momenteel bevinden we ons in de relatie-economie: het opbouwen van een relatie met fans of klanten is belangrijker dan wat dan ook. In dit artikel lees je hoe je jouw relatie met fans kan verstevigen.

Insta-dichters gebruiken fan-relatie

In een artikel van Literary Hub gaat redactrice Kate Eichhorn in op de opkomst van ‘Insta-artiesten en Insta-dichters’. Eichhorn ziet een trend van kunstenaars die met hun kunst (content) veel impressies krijgen door het te delen op Instagram. 

Haar conclusie: bespaar geld door niet in te zetten op dure kunst-studies, maar investeer in een sterke digitale marketingstrategie. Het gaat tegenwoordig om hoeveel content je maakt en in welke mate jij die content online op een ‘eigen plek’ kan tentoonstellen. Zo bouw je een relatie op met je fans.

Investeer in de fan-relatie

Ik beschrijf in mijn boek Digitaal Vermogen hoe dj/producer Sam Feldt investeert in zijn relatie met zijn fans. De Nederlandse artiest zag dat zijn content via de ‘traditionele’ platforms als Facebook, Instagram en YouTube niet altijd bij elke fan terechtkwam. Met dat gegeven is hij aan de slag gegaan om een eigen platform genaamd heartfeldt.me op te zetten. Een platform waar niemand van zijn fans wordt buitengesloten. Het maakt de artiest ook minder afhankelijk van grote platforms waar hij geen controle over heeft.

Hoewel Feldt nog steeds gebruikmaakt van Facebook en Instagram voor marketingdoeleinden, raadt hij artiesten het volgende aan: “Je plaatst niet meer de hele video op Facebook, maar zet alleen de trailer online, inclusief een link naar de hele video. De hele video plaats je vervolgens op je eigen platform. Zo bouw je geen huis op geleende grond, maar leg je zelf een stuk grond en een huis aan, waar je je fans verwelkomt. De route naar dat huis prijs je echter aan op andere platforms.”

Conclusie

In de relatie-economie moet de fan-relatie op nummer 1 staan. De band met je klanten en fans is belangrijker dan ooit. Daarvoor moet je een aantal essentiële zaken op orde hebben. Zo moet je beschikken over een platform waar je direct met je fans kan communiceren. Het beste is om dit, zoals Sam Feldt, op ‘eigen grond’ te bouwen. Daarnaast is het van belang om te investeren in nieuwe technologieën die deze relatie verbeteren en in waarde vermeerderen. Doe dat door je te verdiepen in blockchain, chatbots en content.

Ook interessant

Denis Doeland zijn virtuele assistente Bridget legt uit over de term Digitaal Vermogen.

Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie