Hoe je AI inzet om audio-content te maken

Geschatte leestijd - 3 minuten

Audio en artificial intelligence. Het is een combinatie die zijn waarde al meermaals heeft bewezen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan hard. Softwareontwikkelaars werken aan algoritmes die audio-producties moeten verbeteren, aanvullen of creëren. In dit artikel lees je hoe je AI inzet om audio-content te maken.

AudioLM

Google’s software genaamd AudioLM is een veelbelovende ontwikkeling binnen het AI-landschap. De tool kan door de gebruiker aangevoerde audio-input beluisteren en completeren. Dit doet de software op basis van een door AI-gestuurde voorspelling. Volgens Roger Dannenberg, expert op het gebied van computer-generated music, is de drijvende techniek achter AudioLM indrukwekkend. De techniek excelleert op het gebied van het namaken van geluiden en muziek.

In het kort werkt AudioLM als volgt: de gebruiker levert een dataset aan geluiden aan. Het heeft aan enkele seconden al genoeg. Vervolgens maakt het algoritme snippets, de zogenaamde ‘tokens’. Na dat proces voorspelt de software op een ‘natuurlijke wijze’ wat het vervolg moet zijn op het audiofragment. Dit kan een pianoconcert zijn maar ook een fragment uit een interview. Zo maakt AI nieuwe audio-content, zodat je een liedje kan afmaken of een nieuwe track kan componeren.

AI-generated audio

De toepassing van AI-audio is niet nieuw. Siri, Alexa en Google Home maken bijvoorbeeld ook gebruik van deze techniek. Deze tools zijn vooral gericht op spraak. Ook muziek en AI worden met verschillende technieken gecombineerd. Al eerder schreef ik over AI-podcasts, AI-mixing én AI-muziek.

Gezien de ontwikkelingen zullen er in de nabije toekomst meer tools komen die AI-audio nog toegankelijker maken. Volgens Ruqal Patel, expert op het gebied van informatie- en spraakwetenschappen, zal AI-audio vooral gebruikt worden als achtergrondmuziek, ondersteuning en aanvulling.

Conclusie

AI-audio is op veel manieren toepasbaar voor je bedrijf. Van marketinguitingen tot bots met spraakfunctie. Daarom is het verstandig om de mogelijkheden van AI gegenereerde audio te onderzoeken en de technologie misschien wel een plek te geven in je digitale strategie.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie