Denis Doeland tijdens Businessboost Live 2023

Waarom bestaat marketing niet meer? Wat is het digitale ecosysteem? Hoe krijg je dit als ondernemer goed op orde? Hoe vind je de juiste relaties en onderhoud en optimaliseer je deze het beste? Hoe maak je van data bedrijfswaarde?

Antwoorden op deze vragen en nog veel meer deelde Denis Doeland tijdens een Boostcamp op de Businessboost Experience in Rotterdam Ahoy.

Denis zijn virtuele assistente vertelt over de Boostcamp van 30 maart a.s. tijdens Businessboost Live 2023

Denis biedt inzicht met data, die leidt tot optimalisatie van de bedrijfswaarde. Zijn adagium: Als bedrijf ben je een netwerk. Content is daarbij de drijvende kracht, omdat het je in staat stelt verbinding te maken met fans en klanten. Data is de toegevoegde, sturende factor en economische waarde voor het bedrijf. In aanloop naar het evenement sprak Denis met de organisatie. Hieronder vind je een aantal passages uit het gesprek.

“De waarde van een database wordt nog weleens onderschat, terwijl het inzichtelijk hebben van de lifetime database voor jouw product of dienst essentieel is voor de toekomst van jouw onderneming. Het bepaalt immers en uiteindelijk de toekomstige waarde van jouw bedrijf.”

“Wanneer je als ondernemer in staat bent om jouw netwerk te laten groeien, groeit automatisch jouw ‘toekomstige kasstroom‘. De nieuwe groep relaties in je netwerk, zijn weliswaar niet dírect kopende klanten, maar in de toekomst kopen zij wel, omdat jij hen dan precies dátgene aanbiedt waar zij naar op zoek zijn.”

Geen bingo spelen met je relaties door universele aanbiedingen, zeker niet aan trouwe relaties, maar gericht in contact zijn met je netwerk. Dit is echt ontzettend belangrijk voor de continuïteit van je bedrijf. Deze relaties verzilveren uiteindelijk jouw toekomstige kasstroom en zorgen daarmee voor een waardestijging van je onderneming. Daarom is het meer dan ooit belangrijk om als ondernemer je digitale ecosysteem op orde te hebben. En hiermee bedoel ik je website, apps, socials, e-mail database en metaverse. Alles draait om het aanleggen van nieuwe relaties, het onderhouden van deze relaties en uiteindelijk het optimaliseren ervan. Welke relatie stuur ik welke content? Waar zit mijn relatie? Wat doet mijn relatie in ons ecosysteem? De combinatie van de juiste data uit verschillende bronnen, de zogenaamde contextuele data, geeft andere kansen die uiteindelijk het verschil maken. en je voorsprong geven op de concurrentie.”

“Naast deze data is het ook belangrijk om te begrijpen hoe je zorgt voor vernieuwing van je database. Immers, data van fans en klanten kent ook een levensduur en om ervoor te zorgen dat de bodem niet wegvalt moet je continue nieuwe toekomstige kopers inzichtelijk maken en ‘top of mind’ blijven bij deze prospects.”

“Social media is geen verkoopkanaal; het zorgt er wél voor dat je relevant blijft. Uiteindelijk is het eigenlijk gewoon een formule: (acquisitie + retentie) x levensduur x gemiddelde opbrengst) van klanten = de toekomstige waarde van je bedrijf. Elk bedrijf is een digitaal bedrijf en zo zouden ondernemers ook naar hun bedrijf moeten kijken. Dit is vaak lastig want waar moeten ze beginnen? Daar help ik graag mee tijdens de Businessboost Experience 2023. Daar krijgen ze tijdens de Boostcamp en nog geen 45 minuten alvast een aantal zeer toepasbare en praktische tips mee.”

Meer weten over bedrijfswaarde in de 21ste eeuw? Kijk dan hier voor meer dan 50 artikelen die Denis schreef.