Social Media Expert 50

Over de term ‘Social Media Expert’ wordt op Twitter hevig gedebateerd. Wie voldoet en wie voldoet niet aan de eisen? Wat zijn die eisen? Zijn het goeroe’s of charlatans? De een is zelf benoemd en de ander wordt door anderen naar voren geschoven. Voor en tegenstanders, gevierden en miskenden … Terecht of onterecht aangeduid als ‘Social Media Expert’ op de lijst van ‘De Sociale Media‘? Het staat vast de lijst is er eenmaal. De waarheid zal vast ergens in het midden liggen.

Gezien er bij #D2W grote voorliefde bestaat voor analyse van data is de reeds gepubliceerde lijst aanleiding om de personen in de lijst te volgen op hun verrichtingen via de diverse Sociale kanalen.

Interessante vraagstukken zijn: Wie zijn hun volgers, wat is hun twitter-gedrag, wat is het sentiment rond hun tweets en mentions, wat zijn de gerelateerde onderwerpen en wie zijn de grootste ‘beinvloeders’ binnen hun netwerk? De komende weken en maanden zullen er regelmatig lijstjes en infographics op #D2W worden gedeeld tot de verkiezing heeft plaatsgevonden.

Natuurlijk staan er ‘Experts’ niet in de in lijst. Dat is wel duidelijk na alle commotie. Geen probleem … #D2W wil iedereen die het predikaat ‘Social Media Expert’ verkregen heeft of zichzelf heeft toebedeeld meenemen in haar analyses. Ben je een ‘Expert’ of ken je een ‘Expert’  met een Twitter-, Facebook-, Hyves- account  vul dan hier de gegevens in

Voor de goede orde wijst #D2W er op dat onderstaande lijst een ‘voorlopige’ constatering is. Er wordt nog gekeken naar de diverse parameters zoals – maar niet beperkt tot – Klout Score, Connecties, Volgers en Vrienden, Buzz, Sentiment, Zoekmachine-positie e.d. om tot een degelijke ‘Reputatie Score’ te komen. De lijst zal volledig dynamisch zijn. Hieronder een voorlopige ‘ranking’. Update tot 20 september 2011.

Social Media Expert 50

2Reacties

Voeg toe
 1. 1
  Edwin Korver

  Hi Dennis,

  Leuk om te zien hoe je enige mate van rangorde hebt weten aan te brengen in de voorlopige lijst Social Media Experts, zoals die op http://deSocialeMedia.nl – op voordrachten van derden – tot stand is gekomen.

  Het oorspronkelijke doel van mijn actie was om te komen tot een top 10, net zoals jij nu toont. Maar de vele reacties gaven aanleiding om het een paar trapjes hoger te tillen en een soort van benchmark te creëren voor het gehele vakgebied social media marketing, met als exponent de specialist/expert/consultant/strategist. Dat wordt de focus voor februari 2012 tijdens het Social Media Congres in Amsterdam.

  Blijft natuurlijk dat er een aantal mensen gestreeld zullen worden door jouw rangorde 🙂

  • 2
   Denis Doeland

   Hi Edwin,

   Gezien de lijst bestaat, is het een uitdaging om anders naar de lijst te gaan kijken. Bij #D2W zijn we gewoon benieuwd en nieuwsgierig hoe al deze personen zich over het net begeven. Zonder waarde oordeel te vellen kijken we naar de data. De uitkomst is slechts een constatering. Leuk en leerzaam … voor de gevierden en miskenden 🙂

Plaats jouw reactie