Data: Meeste fans op Facebook in 2018

Geschatte leestijd - 3 minuten

De statistieken van Statista tonen de Facebook-fanpagina’s met de meeste fans in 2018. Onderstaand de Top 20 tot nu toe.

Artiest, voetballer en voetbalclubs

In December had voetballer Cristiano Ronaldo ruim 122 miljoen fans. Zangeres Shakira de zevende meest populaire pagina op Facebook. Zij heeft wereldwijd bijna 102 miljoen fans verzameld op het sociale netwerk. De voetbalclubs Real Madrid, FC Barcelona en Manchester United zijn goed voor zo’n 110 miljoen, 103 miljoen en 73 miljoen fans tot nu toe.

De aanwezigheid van merken op sociale media is een serieuze zaak. Naar verwachting zullen de wereldwijde zoek- en sociale advertentie-uitgaven tussen 2016 en 2021 tijgen met 12,9 procent, waarbij Facebook de meerderheid van de advertentie-inkomsten voor sociaal netwerken wereldwijd voor haar rekening neemt.

Facebook fandata

Meeste fans op Facebook in 2018

Artiesten het populairst

Ondanks dat voetbal een belangrijk deel van de Top 20 uitmaakt zijn het artiesten en bands die het populairst zijn op social media. Dat is een interessante uitkomst en geeft stof tot nadenken. Het zorgt ervoor dat ik de social media-strategie voor diverse dance-artiesten die ik adviseer nog verder aan zal scherpen.

Social media is een essentieel onderdeel van de digitale strategie van elke artiest of band. Wat mij betreft geldt dat ook voor dancefestivals. Mijn motto is al jaren: ritme in het posten van content zorgt voor betrokkenheid, die betrokkenheid zorgt voor muziekconsumptie. Deze cijfers onderstrepen dat motto alleen maar!

Check hier ook andere artikelen met verschillende data van YouTubers.

—–

Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen