Digitale transformatie de eerste 3 stappen

Om je staande te houden in jouw industrie die steeds verder digitaliseert, moet de organisatie een digitale transformatie doormaken. Het eerste – en misschien wel belangrijkste – inzicht is dan de definitie van digitale transformatie. De luidt als volgt.

Digitale transformatie

De verandering die een onderneming ondergaat, waar binnen bestuurders of bedrijfseigenaren waarde willen creëren door de inzet van het digitale ecosysteem, waarbij op basis van vastgestelde doelen in stappen door analyses en de voortvloeiende inzichten optimalisatie van de organisatie en het analoge en digitale vermogen wordt bereikt. (2017, Doeland).

Met bovenstaande definitie in het achterhoofd is het tijd om de volgende stap te nemen.

De volgende stap

Om de stap te zetten van analoog naar digitaal, zijn de juiste definities en inzichten nodig. Net zoals het in lijn brengen van alle data, social media en andere digitale tools die door de organisatie worden gebruikt. Alleen zo kom je tot de basis van een gedegen digitale strategie. Het uitgangspunt hierbij is de volgende: de aandacht van en de relatie met de (toekomstige) fan of klant is de belangrijkste (economische) waarde.

Hoe start je? Welke 3 stappen moet de organisatie nemen? 1. Stel de status van de digitale volwassenheid van de organisatie vast. 2. Kijk naar de plek van jouw organisatie in het digitale landschap, hoe doe je het ten opzichte van de concurrentie? 3. Relateer je business case en/of winst- en verliesrekening aan de digitale strategie!

Het digitale volwassenheid assessment, de digitale reputatie monitor en de business acceleration scan verschaffen de juiste inzichten voor de volgende stap. Kijk hieronder …

>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek