Trends In Business

Geschatte leestijd - 4 minuten

Denis Doeland mocht te gast zijn bij Trends in Business, de talkshow van De Ondernemer en T-Mobile waarbij trends voor ondernemers onder de loep worden genomen. Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker rukt de motorkap open van de Vierde Industriële Revolutie en presenteert een dertigtal trends en exponentiële technologieën. Trends in Business bestaat uit drie episodes: Digitale Transformatie, 5G en Internet of Things. Hieronder vind je fragmenten uit de verschillende afleveringen.

De digitale ontwikkelingen van de laatste twintig jaar veranderen onze manier van zakendoen en hoe bedrijven met klanten en prospects omgaan. Technologie heeft invloed op vrijwel alle interne processen en leidt zelfs tot nieuwe businessmodellen. Het toepassen van technologie kan zorgen voor efficiëntere en effectievere processen, het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten, omzetgroei en waardevermeerdering. Ieder bedrijf experimenteert vandaag de dag met digitale mogelijkheden om deze kansen te benutten. Bekijk hier de hele aflevering.
In deze talkshow ga ik in op de economische impact van 5G – en die is niet miniem. De impact van 5G op de wereldwijde economie zal in 2035 goed zijn voor 13 biljoen dollar. Omgerekend naar Nederland, heeft 5G op een termijn van vijf jaar 2 tot 4 procent impact op het Bruto Nationaal Product. Sectoren waarop 5G vooral impact heeft: productie, informatie en communicatie, retail en groothandel. Ondernemers die niet inspelen op de mogelijkheden die 5G biedt – van HD-reclames tot verbonden auto’s – missen dan ook een flinke kans. Bekijk hier de hele aflevering.
Niet elke innovatie wordt in elke industrie in hetzelfde tempo geïmplementeerd. Smarthome-technologie, dus IoT-toepassingen voor particulieren, zal een van de voorlopers zijn van IoT in 2021. Gaming loopt weer voorop met VR en AR-technologie. Toepassingen van IoT worden geadapteerd voor vloot en voorraad-bedrijven in 2023 – in dat jaar gaat ook de gezondheidszorg aan de slag met AR/VR. En financiële instellingen gaan pas in 2025 aan de slag met 5G en IoT. Bekijk hier de hele aflevering.

>> Meer Trends In Business? Download hier de white paper van Igor Beuker.

>> Op zoek naar wereldwijde trends voor 2021 over e-commerce, marketing en technologie? Hier staan meer dan 50 rapporten voor je klaar!

>> Wil je gaan beginnen met digitale transformatie? Advies en tips nodig check dan hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …7 uitdagingen die organisaties hebben bij digitale transformatie

  • Het vermogen om de huidige (wereldwijde) fans en volgers te behouden, de fanbase verder op te bouwen en de betrokkenheid bij fans en volgers te vergroten via alle digitale kanalen;
  • Het vermogen om de inhoud die wordt aangeboden door de digitale kanalen te verbeteren en het abonneebestand te vergroten;
  • Het vermogen om effectief inkomsten te genereren uit interactie met de fans en volgers via de content die zij produceren;
  • Het vermogen om de content op een kosteneffectieve manier te ontwikkelen en de digitale kanalen rendabel en veilig te bedienen;
  • Het vermogen om nieuwe sponsors en/of adverteerders aan te trekken, bestaande sponsors en/of adverteerders te behouden en aan te tonen dat hun content waarde zullen leveren;
  • Het vermogen om nieuwe, zakelijke kansen voor de digitale kanalen te identificeren en te verzilveren;
  • Tot slot het vermogen om te concurreren met andere organisaties binnen en buiten de branche en met andere media als het aankomt op de aandacht van fans en volgers.

>> Hoe pak je deze uitdagingen aan? Download nu jouw gratis exemplaar van Digitaal Vermogen!


Denis Doeland mocht te gast zijn bij Trends in Business, de talkshow van De Ondernemer en T-Mobile waarbij trends voor ondernemers onder de loep worden genomen. Check hier alle afleveringen op YouTube.

Bekijk ook alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Andere interessante inzichten

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek