Masterclass – EDM en de Digitale Wereld

Aan de hand van EDM en de Digitale Wereld en vanAnaloognaarDigitaal.nu legt consultant en auteur Denis Doeland in een aantal masterclasses uit hoe de professional in de creatieve industrie zijn internationale loopbaan een impuls kan geven door zijn digitale strategie aan te passen.

Digitale economie

De digitale wereld is een ecosysteem dat talloze sub-ecosystemen verbindt: online-gemeenschappen van eindgebruikers (klanten en fans), ontwikkelaars, toeleveranciers, distributeur en nog vele anderen. Deze maken gebruik van elkaars sterke punten. Ze complementeren en versterken elkaar en creëren aldus gezamenlijk waarde voor andere eindgebruikers. Dit is het fundament onder de digitale economie, waarvan de eigentijdse creatieve industrie – zoals de entertainment industrie en muziekindustrie – een integraal onderdeel is.

De digitale revolutie heeft de creatieve industrie fundamenteel veranderd. De productie, distributie, marketing, promotie en consumptie van muziek, en elektronische dance muziek (EDM) in het bijzonder, zijn gedigitaliseerd. Wat geldt voor de muziekindustrie geldt ook de rest van de creatieve industrie. Niet alleen muziekprofessionals en feestorganisatoren, maar iedereen die in de creatieve industrie werkt staat voor nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

Nieuw businessmodel ontwikkelen

Als jezelf of jouw organisatie nog niet door het internet is aangeraakt, dan heb je grote kans dat je achterloopt in de economische en maatschappelijke ontwikkeling. In zijn eerste boek vanAnaloognaarDigitaal.nu helpt Denis samen met co-auteur Ger Hofstee studenten, managers en professionals op weg in onze op volle toeren draaiende wereld met het internet.

We bevinden ons midden in de ‘digitale verandering’. Oude businessmodellen werken niet meer. In dit kader wordt, naast kennis van digitale culturen op het web, het ‘outside in’-denken en het gaan buiten de gebaande paden steeds belangrijker. Denis zijn inzichten, feiten, cijfers, studies, ervaring en praktijkvoorbeelden geven je handvaten om een nieuw digitaal businessmodel te ontwikkelen.

Nieuwe inkomstenstromen

In de online-economie is aandacht is de nieuwe munt en zijn data het nieuwe goud. In EDM en de Digitale Wereld schetst Denis de contouren voor een strategie die het oude analoge verdienmodel transformeert tot het nieuwe digitale verdienmodel. Zijn boek maakt duidelijk waarom een gedegen digitale strategie een noodzakelijke en cruciale stap is naar blijvend succes. Het verklaart hoe deejays en evenementorganisaties hun aanwezigheid in de sociale media uitnutten.

Echter, sociale media zijn veel meer dan een marketing tool. Het verzamelen van data via digitale platforms biedt talloze mogelijkheden om het publiek beter te leren kennen, wat bijdraagt aan een beter begrip van hun wensen en waarden. Dat helpt weer om de marktpositie van een organisatie te versterken. Maar nog belangrijkers is dat data management en data analyse de mogelijkheid scheppen om nieuwe producten en nieuwe diensten te ontwikkelen, met nieuwe inkomstenstromen als resultaat.

Masterclasses

De masterclass aan de hand van beide boeken getiteld ‘… en de Digitale Wereld’ zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de creatieve industrie: deejays, artiestenmanagers, promotors, label managers, organisatoren van festivals en evenementen, muziekuitgevers, distributeurs en detailhandelaren. Maar ze zijn ook bedoeld designers, schrijvers, schilders, fotografen, software ontwikkelaars en iedereen die interesse heeft in digitale verandering.

  • Waarom werkt de digitale wereld zoals hij werkt?
  • Hoe pak ik mijn strategie aan en welke eerste stappen moet ik zetten?
  • Wat heb ik nodig om mijn strategie succesvol te maken?

Boeken

Beide boeken zijn gratis te downloaden of te lezen via