150+ artikelen over de vooruitgang van de muziekindustrie

Geschatte leestijd - 3 minuten

Ruim 10 jaar geleden begon ik voor mijzelf na bijna 20 jaar onderdeel van ID&T uitgemaakt te hebben. Sindsdien ben ik ‘een slashie’. Tegenwoordig ben ik eigenaar van een datagedreven bedrijf dat organisaties adviseert over digitale strategie, en mede-eigenaar van een bedrijf dat deze strategieën implementeert en uitvoert. Door de loop der jaren heb ik al mijn inzichten en visie over de muziekindustrie opgeschreven en gedeeld.

10 jaar muziekindustrie en digitalisering

In 2018 verscheen mijn derde boek Digitaal Vermogen, dat in 2019 als digitale pre-release in het Engels is verschenen. Hoe nieuwe technologieën kunnen worden toegepast om organisaties en bedrijven te optimaliseren. De inhoud kan ook worden toegepast op de muziekindustrie

Wekelijks blog ik over de veranderende muziek- en entertainmentindustrie, en regelmatig word ik gevraagd als spreker op events en ben ik gastdocent op verschillende universiteiten en hogescholen. Mijn ultieme doel: de muziek- en entertainmentindustrie verder door laten innoveren.

Dat ik mijn doel nog steeds najaag blijkt nog steeds uit de artikelen die ik regelmatig over de muziekindustrie in het bijzonder schrijf. Tijd om aan de hand van 150 artikelen de vooruitgang sinds 2010 nog eens na te slaan. Wanneer je de artikelen in chronologische volgorde leest valt op dat ik verander: van roepende in de woestijn tot aanjager van het eindspel. Op naar de nieuwe eenvoud. Doe er je voordeel mee!

Alle artikelen van heden tot 2010

>> Ga hier direct naar de resterende artikelen


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek