Geschatte leestijd - 4 minuten

Denis Doeland mocht te gast zijn bij Trends in Business, de talkshow van De Ondernemer en T-Mobile waarbij trends voor ondernemers onder de loep worden genomen. Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker rukt de motorkap open van de Vierde Industriële Revolutie en presenteert een dertigtal trends en exponentiële technologieën. Trends in Business bestaat uit drie episodes: Digitale Transformatie, 5G en Internet of Things. Hieronder vind je fragmenten uit de verschillende afleveringen.

Aflevering 1 | Digitale transformatie

De digitale ontwikkelingen van de laatste twintig jaar veranderen onze manier van zakendoen en hoe bedrijven met klanten en prospects omgaan. Technologie heeft invloed op vrijwel alle interne processen en leidt zelfs tot nieuwe businessmodellen. Het toepassen van technologie kan zorgen voor efficiëntere en effectievere processen, het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten, omzetgroei en waardevermeerdering. Ieder bedrijf experimenteert vandaag de dag met digitale mogelijkheden om deze kansen te benutten. Lees hier meer over de hele aflevering

Aflevering 2 | 5G

In deze talkshow ga ik in op de economische impact van 5G – en die is niet miniem. De impact van 5G op de wereldwijde economie zal in 2035 goed zijn voor 13 biljoen dollar. Omgerekend naar Nederland, heeft 5G op een termijn van vijf jaar 2 tot 4 procent impact op het Bruto Nationaal Product. Sectoren waarop 5G vooral impact heeft: productie, informatie en communicatie, retail en groothandel. Ondernemers die niet inspelen op de mogelijkheden die 5G biedt – van HD-reclames tot verbonden auto’s – missen dan ook een flinke kans. Lees hier meer over de hele aflevering.

Aflevering 3 | Internet of things

Niet elke innovatie wordt in elke industrie in hetzelfde tempo geïmplementeerd. Smarthome-technologie, dus IoT-toepassingen voor particulieren, zal een van de voorlopers zijn van IoT in 2021. Gaming loopt weer voorop met VR en AR-technologie. Toepassingen van IoT worden geadapteerd voor vloot en voorraad-bedrijven in 2023 – in dat jaar gaat ook de gezondheidszorg aan de slag met AR/VR. En financiële instellingen gaan pas in 2025 aan de slag met 5G en IoT. Lees hier meer over de hele aflevering.

7 uitdagingen die organisaties hebben

Behoud en groei van de wereldwijde fanbase en volgers, en het verhogen van hun betrokkenheid via diverse digitale platformen.
Verbetering van de aangeboden content op digitale kanalen en het uitbreiden van het aantal abonnees.
Effectieve inkomstengeneratie uit interacties met fans en volgers door middel van geproduceerde content.
Ontwikkeling van content op een kosteneffectieve wijze, terwijl de digitale kanalen winstgevend en veilig blijven.
Aantrekken van nieuwe sponsoren en/of adverteerders, het behouden van bestaande relaties, en aantonen van de waarde van hun content.
Het identificeren en benutten van nieuwe zakelijke mogelijkheden voor de digitale kanalen.
Concurrentievermogen behouden binnen de eigen branche en tegenover andere media, gericht op het vasthouden van de aandacht van fans en volgers.

diensten die je verder kunnen helpen

Business Acceleration Scan: Ontdek de verborgen waarde van je organisatie met onze diepgaande analyse van digitale kanalen en financiële data. Maak strategische beslissingen met ons uitgebreide rapport en persoonlijke groeiplan.
Business Acceleration Benchmark: Transformeer je organisatie met onze gespecialiseerde KPI-analyse en holistische data-overzicht. Ontdek onbenutte kansen en strategieën.
Digitale Reputatie Monitor: Overheers social media en leer van je concurrenten met onze geavanceerde monitoring tool. Ontvang inzichten en adviezen die je digitale strategie naar een hoger niveau tillen.
Content Impact Scan: Ontdek hoe je digitale content presteert tegenover de concurrentie en ontvang concrete Quick en Long Wins voor een onmiddellijke boost en duurzame groei in je digitale strategie.
Digitale Volwassenheid Assessment: Meet de digitale volwassenheid van je organisatie met onze diepgaande analyse, en ontvang een helder stappenplan om in de digitale wereld te excelleren.

DE diensten worden UITGEVOERD DOOR ONZE ZUSTERONDERNEMING NXTLI.

ook INTeressanT

Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

kijk naar Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek