Presentatie: het eindspel van de festivalindustrie

Samen werken aan de beste live muzieksector denkbaar. De VNPF en TivoliVredenburg organiseerden een congres waarin podia, festivals, samenwerkingspartners, stakeholders en toeleveranciers bijeen worden gebracht. Tijdens dit congres gaf ik mijn visie op de definitief veranderde festivalindustrie.

Inhoud

De concurrentie onder dj’s en in het festivallandschap is moordend dit jaar. Nog niet eerder in 25 jaar tijd heeft het landschap de omvang gekend die het dit jaar gaat krijgen. Meer dan 400 dance-festivals van meer dan 300 unieke merken die allemaal vechten om de gunst van de festivalganger. Bijna 1.600 Nederlandse dj’s die nationaal tegen elkaar en internationaal opboksen tegen meer dan 37.000 internationale collega’s. Dit jaar zal de dance-industrie voor het eerst ervaren hoe het is om in een markt te opereren die overvol zit.

Ook het normale festivallandschap ervaart dezelfde druk. Welke inzichten zou je moeten gebruiken om als artiest of festival in de overvolle Nederlandse festivalmarkt jouw weg te vinden? Tijdens het congres van de VNPF Podia & Festivals 2017 op 13 september jl. is deze vraag beantwoord. Tijdens deze sessie besprak ik ook de ontwikkelingen in de rest van de entertainmentmarkt. Welke hervormingen zijn nodig en wat is de rol van de verschillende spelers zoals poppodia en festivals?

Kijk en luister terug

Download hier de presentatie: Het eindspel van de festivalindustrie

Check ook de papieren uitgaven

Boeken Denis Doeland

(Liever een gratis eBook? – vanAnaloognaarDigitaal.nu vind je hier en EDM en de Digitale Wereld vind je hier)