Achtergrond: Laat innovatie eenvoudig zijn

Geschatte leestijd - 3 minuten

Nieuwe technologische bedrijven die bestaande businessmodellen omverwerpen of geweldige debuten op de beurs maken. Moderne manieren van communiceren. Buzzwoorden zoals big data of cloud, waar we ons niet altijd iets bij voor kunnen stellen. Innovatie lijkt zo abstract en groots. In de wiskunde geldt vaak dat een goede oplossing een bepaalde eenvoud heeft. Dat geldt ook voor innovatie.

→ Beluister hier de podcast van dit artikel

Tijd om te innoveren

Dat het nu tijd is om je businessmodellen tegen het licht te houden, te verdiepen in nieuwe technologie en nieuwe kansen te ontdekken, staat nu wel buiten kijf. We kennen allemaal voorbeelden van grote bedrijven of sectoren die onsterfelijk lijken, maar door digitale concurrenten ingehaald worden. Of het nou de V&D of Blokker is, de hotellerie of de taxi-industrie.

Igor Beuker vatte het goed samen: “Het probleem is dat we allemaal naar de ROI (het financieel rendement, red.) van innovatie kijken en dan concluderen dat we het niet weten. Ik draai het om en zeg: wat zou het kosten als je op je kont blijft zitten?” Zijn antwoord op deze vraag is: niet innoveren kost je complete business.



Innovatie: deel van de nieuwe eenvoud

We zijn onderdeel geworden van verschillende (online) netwerken met verschillende mensen en doelen. We sluiten ons daarbij aan omdat ze waarde toevoegen. Dit soort nieuwe organisatievormen gaan een steeds grotere rol spelen in onze levens. Dankzij het internet zijn deze verbindingen, evenals oneindige informatievoorziening, mogelijk geworden. Hierdoor komt er ook een einde aan huidige, hiërarchische systemen.

Dit heeft gevolgen voor jour organisatie. Je zult je moeten oriënteren op de rol van jouw organisatie in het digitaal ecosysteem. Welke relaties ga je daarbinnen aan? Welke rol wil je spelen de relatie-economie? Hoe ga je de kansen uit dit business ecosysteem zien en benutten?

Wil je antwoord op deze vragen?

Ik vertel daar meer over in het 34ste hoofdstuk van mijn boek Digitaal Vermogen. Dat hoofdstuk heet Aan de slag: op naar de nieuwe eenvoud.Je vindt dat hoofdstuk via de links hieronder. Je kan het nu ook beluisteren via Spotify en andere diensten, via de links hieronder.

lees hoofdstuk 34 uit Digitaal Vermogen

luister hoofdstuk 34 uit Digitaal Vermogen via Spotify

luister hoofdstuk 34 via andere kanalen



Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen

Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie