Achtergrond: Zo werken Donnie en Andy van der Meijde aan hun Digitaal Vermogen

Geschatte leestijd – 3 minuten

Recent nam rapper Donnie alias Maradonnie voor de tweede keer plaats in de auto van Andy van der Meijde. De voormalig topspits interviewt voetballers, rappers en andere bekendheden, terwijl ze een stukje rijden. Als geen ander zijn Donnie en Andy van der Meijde zich bewust van hun digitale hartslag. Zo werken ze aan hun Digitaal Vermogen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Maradonnie bij Andy in de auto

Ook dit jaar nam Maradonnie plaats in de auto van Andy van der Meijde. De voormalig-voetballer heeft inmiddels meer dan 140.000 volgers op zijn YouTube-kanaal. Sterren als Frenkie de Jong, Najib Amhali en Romelu Lukaku waren eerder te gast bij Van der Meijde. Dankzij de hoge kijkersaantallen, weet Andy sponsoren aan te trekken voor zijn kanaal. Ook betaalt YouTube content-makers voor de views die ze genereren.

>> Maradonnie 2020

Koning Toto

Donnie is zich eveneens bewust van de relatie met zijn fans. Hij gaat in op verzoeken van fans, deelt fan-content en spreekt zelfs MacDrive-bestellingen in (!) als zijn fans dat willen. Daarmee optimaliseert Donnie de relatie met zijn fans en werkt hij aan zijn Digitaal Vermogen.

>> Maradonnie op Twitter

Door geregeld content uit te geven, onderhoudt Donnie de relatie met zijn fans. Daar is de rapper zich overigens maar al te goed bewust van. Zo vertelt hij Andy: “Ik zit wel lekker, laten we nog wat content maken!” Dat legt hem geen windeieren, Donnie kennen we immers onder meer van de Koning Toto-reclame’s.

>> Maradonnie 2019

Digitale hartslag

Sommige mensen zijn wel eens verbaasd om het succes van bekendheden met een YouTube-kanaal. Deze content-makers weten binnen een afzienbare tijd duizenden en soms miljoenen volgers te krijgen. Andy van der Meijde en Donnie zijn in dat opzicht geen uitzondering.

Dat zij zo’n succes hebben, mag eigenlijk geen verrassing heten. Ze houden zich immers aan drie kernprincipes van het uitgeven van (online) content. Deze regels zijn: wees relevant, consistent en toon daarin discipline. Door regelmatig content uit te geven, ontwikkel je een ritme. Organisaties die een digitale strategie opzetten, zouden het voorbeeld van Donnie en Andy moeten volgen. Ze moeten een ‘digitale hartslag’ ontwikkelen. Dit artikel leert je alles over de digitale hartslag.

Overige tips: werk aan digitale hygiëne en met een raamwerk

Een digitale hartslag is pas het begin van een gedegen strategie voor content. Ook het focussen op de digitale hygiëne en werken met een raamwerk voor groei strekt tot de aanbevelingen:


Luister ook

>> Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie