Stappenplan digitale transformatie

Hoe begin je met de digitale transformatie van jouw organisatie? Denis Doeland expert digitale strategie, digitale transformatie en digitaal vermogen deelt hier het stappenplan digitale transformatie.

In 3 stappen een succesvol plan

Om een succesvolle digitale strategie uit te schrijven zijn de juiste definities en inzichten nodig. Net zoals het in lijn brengen van alle data, social media en andere digitale tools die door de organisatie worden gebruikt. Alleen zo kom je tot de basis van een gedegen digitale strategie. Het uitgangspunt hierbij is de volgende: de aandacht van en de relatie met de (toekomstige) fan of klant is de belangrijkste (economische) waarde.

Onze virtuele assistant Jonathan legt hoe de volgende stappen van digitale transformatie traject in zijn werk gaan

Hoe start je? Welke 3 stappen moet de organisatie nemen?

  1. Stel de kracht van jouw organisatie in het digitale landschap vast! Kijk naar de plek van jouw organisatie in het digitale landschap. Hoe doe je het ten opzichte van de concurrentie?
  2. Stel vervolgens de macht (of kunde) van jouw organisatie vast! Wat is de status van de digitale volwassenheid van de organisatie?
  3. Stel tenslotte de potentie vast! Relateer je business case en/of winst- en verliesrekening aan de (digitale) strategie. |Koppel de data van jouw website en social media kanalen aan de winst- en verliesrekening. Hoe ziet het (digitale) groeipad van de organisatie eruit?

Nog niet overtuigd? Kijk dan hier welke klanten, opdrachtgevers en projecten die deze stappen hebben gebruikt voor hun digitale groei … Heb je een vraag? Stel hem gerust via Whatsapp …

Direct aan de slag

Het digitale volwassenheid assessment, de digitale reputatie monitor en de business acceleration scan verschaffen de juiste inzichten voor de implementatie en uitrol van de digitale transformatie. Zo ziet de Business Acceleration Roadmap eruit …

De Business Acceleration Roadmap

Het is tijd om de stappen te zetten naar een succesvoile digitale strategie! Begin met stap 1, wanneer je klaar bent met invullen vervolg dan met stap 2. En tot slot wanneer je alles hebt ingevuld in de tweede stap ga je naar stap 3.