Spotify test exclusieve ‘NFT-playlists’

Geschatte leestijd - 4 minuten

In aanloop naar Spotify’s event genaamd ‘Stream On‘ wordt er veel bekend over de aankomende update van de Zweedse streamingdienst. Naast verschillende aanpassingen aan de interface, is er ook nieuws voor NFT-bezitters. In dit artikel lees je hoe je binnenkort op het streamingplatform van Spotify exclusieve playlists kan beluisteren doormiddel van NFT’s.

Token-Enabled Playlists

Tijdens Stream On presenteert Spotify de aankomende updates voor het streamingplatform. Eén van die aanpassingen is, in het bijzonder, interessant voor NFT-houders. Spotify is bezig met tests voor een nieuwe dienst genaamd ‘token-enabled playlists’. Daarmee kunnen bezitters van NFT’s hun digitale portemonnee aansluiten en naar gecureerde muziek luisteren.

Momenteel is de dienst beschikbaar voor tokenhouders van vier bekende tokens. Eén daarvan is KINGSHIP, bekend van de Bored Apes. De gecureerde afspeellijsten worden actief bijgewerkt tijdens de testperiode van drie maanden en zijn alleen toegankelijk voor leden van de gemeenschap via een unieke link. Voor nu zijn de playlists alleen beschikbaar voor Android-gebruikers in de Verenigde Staten., Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Australië.

NFT’s

Al eerder experimenteerde Spotify met het integreren van NFT’s. In mei 2022 werkte het streamingplatform samen met Steve Aoki en The Wombats om de NFT’s van deze artiesten in kwestie uit te lichten. Het lijkt erop dat Spotify graag verdere implementaties van NFT’s op hun dienst onderzoekt. Daarmee speelt het bedrijf in op de opmars van nieuwe Web 3-streamingdiensten.

Audius, bijvoorbeeld, is een crypto-gebonden streamingdienst waarmee gebruikers zogenaamde AUDIO-tokens kunnen verdienen door interactie met de app. Met AUDIO-tokens kunnen gebruikers zogenaamde ‘premium features’ aankopen. Dit kan het unlocken van een exclusieve release of het contact met een artiest zijn. Royal en Anotherblock stellen artiesten in staat om royalties op muziek te verkopen als stukjes NFT’s.

Conclusie

Spotify lijkt te willen investeren in de intergratie van NFT’s. Wat dit specifiek voor artiesten gaat betekenen, moet blijken tijdens de Stream On-conferentie. Wel zet de streamingdienst de deur op een kier voor artiesten die in het bijzonder bezig zijn met NFT’s. Ontdek wat non-fungible tokens voor jou kunnen betekenen.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


Kijk ook

Onze virtuele assistente legt uit wat Digitaal Vermogen is
>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie