Groei door een succesvolle digitale transformatie!

Denis Doeland
Denis Doeland

We houden ons bezig met marketing efficientie, digitale reputatie, digitale bedrijfswaarde en verdienmodellen. Precies op het snijvlak van marketing- reputatie- en verkoopinformatie en context voor corporate finance.

We werken met een uniek model gefundeerd op de kracht, macht en potentie van de digitale wereld en zorgen voor duidelijke processen bij organisaties en individuen. Kort gezegd: We bieden inzicht met data die leidt tot bedrijfswaarde.

Eigenlijk zijn we een soort mentor in mijn manier van werken, en kunnen met iedereen goed overweg. Zo werken we met artiesten, global top-10 dj’s, top-50 festivals en top-10 food & health influencers, maar ook met de top-15 auteurs in Nederland en de tweede aanvoerder van het Nederlands elftal.

Interesse? Plan gerust een afspraak voor een gratis advies!

>> Analyse & Waardering
>> Keynotes & Lezingen
>> Masterclass & Seminar
>> Strategie & Visie

Als eigenaar of bestuurder van een onderneming zoek je continu naar manieren om nog meer rendement te halen uit jouw bedrijf. Business Hacking is een beproefd concept. Het helpt om op een gestructureerde manier het bedrijf te laten groeien en een voorsprong te nemen op de concurrentie door gebruik en inzet van de digitale wereld.

UNIEKE METHODE EN BEPROEFD CONCEPT

Hoe bouw je waarde in jouw organisatie, zodat je deze terugziet in soortgelijke bedrijfswaarderingen als die van Spinnin’ Records en ID&T? Of hoe je een digitale reputatie realiseert die leidt tot omzet en dus waarde, zoals bij Chickslovefood, Kluun of Armin van Buuren. Van Hardwell tot KLM en RyanAir: business hacken is een beproefd recept.

Voor het hacken van jouw business oftewel business hacking is het essentieel om data te analyseren en daar context in aan te brengen. Hierdoor valt te ontdekken hoe je voordeel creëert ten opzichte van de concurrentie in het digitale landschap, hoe je het meeste uit marketing-uitgaven en -inspanningen haalt en welke nieuwe verdienmodellen er ontwikkeld kunnen worden. Ook zie je welke huidige verdienmodellen er geoptimaliseerd kunnen worden.

Onze virtuele assistent Jonathan legt uit welke inzichten volgens Denis Doeland leiden tot een succesvolle digitale transformatie. Rustig nalezen van alle informatie kan ook. Download hier de gratis gids ‘Digitale Transformatie 2022’.

Ben jij benieuwd hoe business hacking werkt? Deze 5 inzichten zorgen voor een succesvolle digitale transformatie oftewel een strategie die werkt.

1 | Digitale Reputatie Monitor

Dit is een unieke index op basis van 4 metrics: post ritme, post interactie, betrokkenheid bij de posts en volgersgroei. Samen vormen de indices een compleet beeld hoe een organisatie of persoon scoort op een specifiek kanaal of alle kanalen bij elkaar. De vier indices van de kanalen worden gecombineerd tot een index die de prestatie van de kanalen van organisatie weergeeft ten opzichte van zichzelf en het social media landschap met de concurrenten.

2 | Digitale Volwassenheid Assessment

Dit is een uniek en beproefd assessment dat inzicht geeft over de status van de digitale volwassenheid van jouw organisatie. Gekeken wordt naar 4 thema’s: verankering in het management, sturing door de organisatie, vergaren en gebruik van data en meetbare normen oftewel welke metrics worden ingezet om de 5 doelen uit het Business Acceleration Framework te realiseren.

3 | BUSINESS ACCELERATION  SCAN

Met deze methode worden data gecombineerd uit digitale kanalen, zoals social media, website en nieuwsbrief, met de informatie uit de verschillende winst- en verliesrekeningen. Die informatie wordt gerelateerd aan verschillende waarderingsmodellen, zodat je inzicht krijgt in de actuele en potentiële bedrijfswaarde. Dit worden de startcijfers waar de digitale strategie mee wordt aangestuurd.

4 | BUSINESS ACCELERATION FRAMEWORK

Met deze index van het gehele raamwerk meet je de prestatie van de gehele digitale strategie. De index, gebaseerd op de uitkomsten van de Business Acceleration Scan laat zien of jouw organisatie groeit. Het laat je zien of jouw strategie zijn vruchten afwerpt. Elke organisatie krijgt direct inzicht in de prestatie van de 5 doelen uit het raamwerk. Waarde, reputatie, efficiëntie, versnelling en activatie van de primaire en secundaire verdienmodellen.

5 | CONTENT IMPACT MODEL

Dit model is een structuur met 9 bouwstenen die onmisbaar zijn om een succesvolle content marketing-strategie te ontwikkelen die aansluit bij de doelen en doelstellingen van de organisatie. Het is de motor van het Business Acceleration Framework en zorgt voor het behalen van de doelstellingen die bij de 5 doelen uit het raamwerk horen. Deze doelstellingen komen voort uit de Digitale Reputatie Monitor en de Business Acceleration Scan. De 9 bouwstenen helpen bij de succesvolle implementatie van de digitale strategie en vormen het sluitstuk van een succesvolle digitale transformatie.


“Traditioneel focussen uitgevers en schrijvers op de lancering van een boek, waarna ze achteroverleunen. Dat kan anders en beter, bijvoorbeeld met een social media-plan. Zo kan je langer onder de aandacht blijven bij fans die mogelijk je boek willen kopen. Ik mag rekenen op veel publiciteit bij elke boeklancering, waarmee elk nieuw boek al meteen een flink bereik heeft. Dat bereik wilde ik nog slimmer inzetten. Denis Doeland zei al langer dat er online een wereld te winnen was, maar ik begin nu ook wel in zijn online-evangelie te geloven. Het werkt.” 

Kluun Schrijver
Kluun

“De samenwerking met Denis heeft ervoor gezorgd dat ik meer inzicht kreeg in hetgeen ik deed. Door data te verzamelen en regelmatig te analyseren, krijgen we overzicht en rust. We voeren grote veranderingen door en maken daarmee al flinke sprongen. We zijn met verschillende dingen bezig, maar uiteindelijk realiseren we hiermee meer volgers en meer kliks. Voor influencers betekent dat: meer omzet. Uiteindelijk zijn we namelijk wel een commercieel bedrijf. Er werken hier dagelijks verschillende meiden. Die kunnen we niet betalen van knopen”

Chickslovefood
Chickslovefood

“We zijn aan de gang gegaan met het gedachtengoed van Denis. Het raamwerk laat zien waar je als dj of organisatie staat en waar de digitale transformatie je kan brengen. Digitaal Vermogen, de kracht, macht en potentie van elke organisatie sluit dan ook perfect aan bij wat zijn theorie behelst. Denis geeft je een handleiding die jouw strategie laat slagen en de juiste omstandigheden voor een digitale transformatie schept. Voor mij een echte eye-opener die zorgt dat ik de juiste koers vaar en niet stuur in de mist van de digitale wereld.”

DJ Sam Feldt
DJ Sam Feldt

Denis Doeland Adviseur

Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek in.