Achtergrond: Waarom dj’s, evenementen en festivals moeten veranderen

Uit onderzoek* begin dit jaar van Beeckestijn Business School onder diverse organisaties blijkt dat de belangrijkste marketing middelen de website, social media en e-mail marketing zijn. Opvallend in het onderzoek geeft de helft van de respondenten aan dat de website van hun organisatie nog niet is ingericht op actief gebruik van digital marketing en social media. Slechts 19% van de ondervraagden geeft aan dat organisatorische veranderingen kunnen bijdragen aan engagement, return on investment en conversie. Technische oplossingen en budget zijn voor velen in het onderzoek de oplossing voor digitaal succes of digitale verandering. Ook in de entertainmentindustrie hebben veel organisaties moeite met de digitalisering wanneer je kijkt naar de prestaties van dj’s en festivals met hun websites en social media. Een digitale visie lijkt bij veel organisaties nog te ontbreken. Tijd dus voor een digitale visie.

De digitale wereld is een ecosysteem met daarbinnen duizenden ecosystemen van gemeenschappen die online verbonden zijn. Het is gevormd door eindgebruikers (klanten en fans), distributeurs, ontwikkelaars en leveranciers. Zij gebruiken elkaars sterke punten en versterken elkaar om samen waarde te creëren. Dit is de basis van de digitale economie, waar de hedendaagse entertainmentindustrie – en daarmee de EDM-industrie met haar dj’s, evenementen en festivals – integraal onderdeel van uitmaakt. De entertainmentindustrie verandert langzamerhand van een analoog naar een digitaal gedreven industrie. Ze gaat van analoog naar digitaal.

Het internet loopt door alle lagen van organisaties binnen de entertainmentindustrie heen. Het vormt een vloeibaar geheel dat bijna elke discipline van een dj of organisator van een evenement of festival raakt. Om verandering in gang te zetten, de transitie van analoog naar digitaal, dien je je te verdiepen in de digitale wereld en haar keten. Gebruikmaken van de juiste statistieken en het volgen van ontwikkelingen in de wereld van apparaten, infrastructuur en processoren, zijn een vereiste voor de basis van een gedegen digitale strategie in de alsmaar groeiende digitale wereld die een uiterst revolutionair karakter heeft.

In de digitale cultuur is de aandacht van en de relatie met de (toekomstige) fan of klant de belangrijkste (economische) waarde geworden. De organisatie die de beste plek en de sterkste relaties in het internetecosysteem weet te verwerven, zal het meest succesvol worden en verstevigt daardoor het bestaansrecht. Zonder deze relaties zullen dj’s of organisatoren op termijn niet overleven en ter ziele gaan. Het personaliseren van de relatie met de fan is de heilige graal. In ‘EDM en de Digitale Wereld’ wordt dieper in gegaan op de manier waarop organisaties rondom dj’s, evenementen en festivals een directe en persoonlijke relatie met hun fans kunnen realiseren.

De inhoud van deze uitgave helpt je als speler binnen de EDM-industrie om verbanden binnen de digitale keten op te sporen en leert je hoe je hiermee om kunt gaan. Het doel is het aanpassen van de bedrijfsvoering en het ontwikkelen van producten en diensten die beter aansluiten bij de behoeften van fans en klanten eenvoudiger te laten verlopen. Leer aan de hand van handige inzichten en tips die worden beschreven succesvol te worden binnen het internetecosysteem.

* = Onderzoek Digital en Social Business 2015

Meer weten? Bezoek de website

website edm en de digitale wereld

Liever direct de vooruitgave van het boek downloaden?

Download eBook

Eerder publiceerden Ger Hofstee en Denis Doeland ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu – de digitale verandering’. Meer info over deze uitgave kun je hier vinden

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie