Achtergrond: Content is king? Context is god!

Geschatte leestijd - 3 minuten

Content is King. Dat zijn de befaamde woorden van Bill Gates, meer dan twintig jaar geleden. Nu is er zoveel content, dat je zelfs over een content hausse zou kunnen spreken. Daarbij is content niet langer “king”, maar geldt: “context is god”. Dat stelde Gary Vaynerchuk. Natuurlijk is het maken en verspreiden van content belangrijk. Belangrijker is om de juiste content, op het juiste moment, te tonen aan een doelgroep waar het relevant voor is.

→ Beluister hier de podcast van dit artikel

Alleen door het principe ‘context is god’ te hanteren, is het mogelijk om zinvolle fan-relaties aan te leggen, te onderhouden en te optimaliseren van zinvolle relaties.

Context vraagt om data

Om context aan te kunnen brengen in relaties en in het (delen van) content, is het nodig om inzichten uit data te gebruiken. Consultancykantoor McKinsey becijferde dat het effectief gebruiken van data (en analytics) ervoor zorgt dat er een stijging is van vijf tot zes procent als het aankomt op de productiviteit, winstgevendheid en marktwaarde van bedrijven.

Dat er nu zoveel data beschikbaar is, heeft veel impact op sectoren waarin veel audio- en beeldmateriaal, meetgegevens en mobiele apparaten bij beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt bij industrieën waar een grote verscheidenheid aan informatie-uitwisseling plaatsvindt. Dat betekent dat de spelers in deze branches gaan bedenken hoe ze optimaal omgaan met gestructureerde (en ongestructureerde) data.Metadata brengt context aan

Wil je content relevant maken en daarmee interacties waardevol, dan moet je context aanbrengen in gegevens. Dat vraagt om verschillende gegevens bij elkaar te brengen, waaruit een context voortvloeit. Een set van verschillende gegevens, bijvoorbeeld uit verschillende bronnen, die iets zeggen over andere gegevens, noem je metadata.  

Metadata zijn in feite de gegevens die de karakteristieken van bepaalde gegevens beschrijven. Je zou het data over data mogen noemen. Voorbeelden van metadata bij een bepaald document zijn: de auteur, de datum van schrijven, de uitgever, het aantal pagina’s en de taal waarin de gegevens zijn opgesteld. Maar een ander belangrijk voorbeeld is de context rondom het coronavirus.

Metadata zijn de beschrijvende informatie en essentieel als je jouw digitaal vermogen wil optimaliseren. Wil je daar meer over weten?

Ik vertel daar meer over in het 33ste hoofdstuk van mijn boek Digitaal Vermogen. Dat hoofdstuk heet Context is het nieuwe goud. Je vindt dat hoofdstuk via de links hieronder. Je kan het nu ook beluisteren via Spotify en andere diensten, via de links hieronder.

lees hoofdstuk 33 uit Digitaal Vermogen

luister hoofdstuk 33 uit Digitaal Vermogen via Spotify

luister hoofdstuk 33 via andere kanalenCheck ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie