Jeff Jarvis blijft boeiend

Ik heb er al eens eerder over geschreven en het boek ook eerder aanbevolen om te lezen als internet jouw passie is. ‘What would Google do?’ oftewel ‘Wat zou Google doen?’. Duidelijke en handige benaderingen van alledaagse zaken die op het internet spelen waar ondernemingen mee te maken krijgen. Bekijk op Fora.tv een boekbespreking die vorig jaar is gehouden. Hieronder nog een review vanuit het Financieel Dagblad:

Google is inmiddels het bekendste merk ter wereld – en dus bekender dan Coca-Cola …

  • Google is het snelst groeiende bedrijf ter wereld
  • Google is marktleider op de online advertentiemarkt

Hoe doen ze dat?

Geen enkel bedrijf, overheidsinstelling of stichting is er in geslaagd om zo optimaal te profiteren van de mogelijkheden van het internet als Google. En dus is het verstandig u bij (internet)beslissingen af te vragen: wat zou Google doen? Jeff Jarvis heeft een van de populairste blogs over media en nieuws: buzzmachine.com. In ‘Wzgd?’ legt hij in een scherp en geestig betoog uit wat Google doet en hoe.

Want op internet gaat alles anders. De gebruikers maken er de dienst uit. Bedrijven moeten niet langer praten tegen hun klanten, maar juist naar ze luisteren. Ze moeten hun producten niet langer beschermen, maar juist openstellen. Google begrijpt dat. Jeff Jarvis laat zien hoe Google dat doet – en hoe iedereen dit kan vertalen naar zijn eigen bedrijf. Zo toont hij wat 2.0 voor bedrijven kan betekenen en hoe internet niet alleen de consumentenmacht mobiliseert, maar ook de maatschappelijke verhoudingen op hun kop zet.

‘Overwin de crisis door te leren van Google’s succes.’

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie