Video: 4 Tegenlicht docu’s leren je alles over data

Geschatte leestijd - 3 minuten

Aangezien we weer grotendeels thuiszitten in verband met de maatregelen tegen het corona-virus, heb je tijd om je kennis over data bij te spijkeren. Deze vier Tegenlicht-must-see’s (docu’s) helpen je daarbij.

1 | De grote dataroof

Harvard-hoogleraar Shoshana Zuboff schreef ‘The Age of Surveillance Capitalism’, een monumentaal boek over hoe de grootste tech-bedrijven met data omgaan. ‘De grote dataroof’ biedt de nodige verdieping, is een ware wake-up-call en biedt meer nuance en realisme dan de Zondag met Lubach uitzending over de Fabeltjesfuik. De Tegenlicht documentaire ‘De Grote Dataroof’ is een echte must-see.

2 | Google: Achter het scherm

Tegenlicht ging op bezoek bij het hoofdkantoor van Google en sprak daar onder andere met Vint Cerf, die in opdracht van het Amerikaanse leger de voorloper van het internet ontwikkelde. Hoe gaat Google om met zijn opdracht als hoeder van alle informatie in de wereld? Dit kijkje achter het scherm legt het je uit.

3 | Uw data zijn goud waard

De Universiteit van Cambridge kan bijvoorbeeld, alleen door te kijken op welke like buttons u klikt op Facebook, zien of uw ouders gescheiden zijn en of u homoseksueel bent. Zo wordt data gebruikt om uw toekomstig gedrag te voorspellen. Data is de nieuwe olie, zegt men dan ook. Check: Uw data zijn goud waard.

4 | De rijdende robot

Hoe verplaatsen we ons in de toekomst? Wanneer is de zelfrijdende auto gemeengoed? Komen deze autonome voertuigen straks ook de stad in? Welke morele dilemma’s vloeien voort uit deze radicale transitie? Antwoorden op deze vragen vind je in deze uitzending.

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie