De kracht van Social Media

Al een tijd weten degene, die serieus met Social Media bezig zijn, hoe belangrijk dit medium voor je als bedrijf of merk kan zijn. “All the proof of a pudding is in the eating …. ” zie hier boven het schoolvoorbeeld van Youp van ’t Hek, die in dit geval Twitter, gebruikt om een bedrijf als T-mobile in beweging te krijgen voor zijn zoon. Kennelijk, nadat zijn zoon vele ettelijke malen het eerst via de normale weg had geprobeerd en bot ving, toen Twitter ingeschakeld werd door Youp van ’t Hek kwam ineens de bal aan het rollen.

Jarenlang voert menigeen van de bedrijven al niet meer het beleid dat de klant koning is. Zo haalde een aantal jaren geleden UPC steeds de voorpagina van de Telegraaf. Ze werden daardoor min of meer verplicht hun gedrag aan te passen en hun service te verbeteren. Dit proces heeft zich door de opkomst van Social Media nu verplaatst naar de Twitter’s en Facebook’s van deze wereld.

Mijn advies aan bedrijven en merken: steek je kop niet meer in het zand voor klachten of vragen van klanten. Kijk naar hun behoeften. De klant is koning, luister naar hem, vooral via de Social Media kanalen. Participeer en anticipeer, leer van hem! Customer Care wordt een stuk makkelijker daardoor, weet ik uit eigen ervaring.

Handige tools hiervoor zijn:

Bekijk ook:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s