In vergelijking: DWDD en Pauw & Witteman | #socialanalytics

Vooruitlopend op de complete infographs van De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman hieronder een vergelijking van de afgelopen week op de diverse Social Media platformen tussen beide TV-programmas. Wat schrijven mensen op het internet over de TV-programmas ten opzichte van elkaar? Hoe groot is het volume aan reacties? Op welke kanalen wordt er gekletst? Hoe is het sentiment in de reacties?

De gevolgde keywords zijn: ‘DWDD, ‘De Wereld Draait Door’, ‘MatthijsDWWD’, ‘Pauw en Witteman’, ‘PenW’ en ‘PauwenWitteman’.

Opvallend is dat er over De Wereld Draait Door vele malen meer wordt gesproken op de 25 onderzochte platformen dan over Pauw & Witteman. Er wordt zo’n 3,5 keer meer gesproken over De Wereld Draait Door. Ook het sentiment in de conversaties rond De Wereld Draait Door is positiever dan in de conversaties bij Pauw en Witteman. Twitter en diverse Blogs zijn veruit de belangrijkste kanalen waar over de TV-programmas gesproken wordt. Opvallend is het dat er niet of nauwelijks op Facebook over beide programmas wordt gekletst.

Distributie DWDD en PenW

Sentiment Evolutie DWDD en PenW

Sentiment Vergelijking DWDD en PenW

Netwerk DWDD en PenW

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie