Kijktip: IDFA draait documentaires over AI

Geschatte leestijd – 1 minuut

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft dit weekend iets moois in petto voor iedereen die in technologie is geïnteresseerd. Er zijn vandaag en morgen maar liefst twee documentaires te zien over kunstmatige intelligentie – of in goed Nederlands: AI.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Hi, AI

“In futuristisch ogende werkplaatsen worden robots geproduceerd die mensen gezelschap gaan houden – als receptionist, seksobject of gewoon als gesprekspartner”, lezen we op de site van het IDFA. We volgen de eenzame Chuck en zijn nieuwe robotvriendin Harmony. Maar ook de Japanse oma Sakurai en haar schattige robotventje Pepper. Hoe verhouden mens en robot zich tot elkaar? Dat ontdekken we in deze docu.

Hi, AI trailer

iHuman

“Wie gaat de controle krijgen over artificiële intelligentie, ofwel AI? Wat voor soort maatschappij willen we hiermee creëren? Is de trein al vertrokken zonder dat hij nog gestopt kan worden? En wat is het eindstation?”, vraagt het IDFA zich af. In iHuman komen toonaangevende denkers aan het woord, zoals Jurgen Schmidhuber (‘de vader van AI’), technologiejournalist Kara Swisher en mensenrechtenadvocaat Philip Alston. Zij zoeken antwoorden op deze vraag.

iHuman trailer

Verder lezen over AI

Wil je meer te weten komen over kunstmatige intelligentie? In dit artikel betoog ik dat AI niets is zonder menselijk oordeel. Ik verwacht trouwens dat de entertainment industrie nog verder digitaliseert – daar lees je hier meer over – en ook Yuri van Geest sluit zich bij deze visie aan. Ook kan ik je vertellen welke impact robotisering heeft op jouw business.


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie