Hans Rosling – statistiekenkoning | #analytics

Vooruitlopend op de post ‘Data is het nieuwe goud …’ waarin duidelijk wordt dat veel merken, bedrijven of organisaties onvoldoende doen met de mogelijk te vergaren beschikbare data van het internet hieronder een aantal filmpjes die duidelijk maken hoe je binnen een organisatie enthousiasme kan oproepen voor analytics door middel van visualisatie.

Al enige tijd zwerven er van Hans Rosling filmpjes op YouTube en op TED. De laatste gepost op TED in Maart 2011 jl. geeft ook weer mooie inzichten.Ā Wat is de grootste uitvinding van de industriĆ«le revolutie? Hans Rosling bepleit de zaak van de wasmachine. Met nieuw ontworpen Gapminder-grafieken toont Hans Rosling de magie, die tevoorschijn komt als de economische groei en elektriciteit een saaie wasdag veranderen in een intellectuele leesdag.

Ook een aanbeveling is de documentaire The Joy of Stats. Deze documentaire neemt kijkers mee doorĀ de wondere wereldĀ van de statistiek.Ā Professor Hans RoslingĀ staat bekendĀ om zijn enthousiaste en interessanteĀ lezingen, maar overtreft zichzelf in de BBC-documentarieĀ The Joy of Stats.Ā Hieronder een van de clips uit de documentaire.

Bekijk ook het YouTube-kanaal van ‘The Open University’ waar de rest van de van de filmpjes te zien.

Gerelateerde artikelen

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s