Hans Rosling – statistiekenkoning | #analytics

Vooruitlopend op de post ‘Data is het nieuwe goud …’ waarin duidelijk wordt dat veel merken, bedrijven of organisaties onvoldoende doen met de mogelijk te vergaren beschikbare data van het internet hieronder een aantal filmpjes die duidelijk maken hoe je binnen een organisatie enthousiasme kan oproepen voor analytics door middel van visualisatie.

Al enige tijd zwerven er van Hans Rosling filmpjes op YouTube en op TED. De laatste gepost op TED in Maart 2011 jl. geeft ook weer mooie inzichten. Wat is de grootste uitvinding van de industriële revolutie? Hans Rosling bepleit de zaak van de wasmachine. Met nieuw ontworpen Gapminder-grafieken toont Hans Rosling de magie, die tevoorschijn komt als de economische groei en elektriciteit een saaie wasdag veranderen in een intellectuele leesdag.

Ook een aanbeveling is de documentaire The Joy of Stats. Deze documentaire neemt kijkers mee door de wondere wereld van de statistiek. Professor Hans Rosling staat bekend om zijn enthousiaste en interessante lezingen, maar overtreft zichzelf in de BBC-documentarie The Joy of Stats. Hieronder een van de clips uit de documentaire.

Bekijk ook het YouTube-kanaal van ‘The Open University’ waar de rest van de van de filmpjes te zien.

Gerelateerde artikelen

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe
  1. 1
    Infographic: Data als plaatjes met o.a. Caro Emerald | #visualisatie | Doeland's Digitale Wereld

    […] Hans Rosling – statistiekenkoning | #analytics 52.370104 4.884355 Beoordeel dit: Delen:TwitterFacebookPinterestTumblrLinkedInMeerE-mailPrintDiggRedditStumbleUponVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. Analytics, Internet, Mobile, Music, Sociale Netwerken Facebook, Google, Information Graphic, Pinterest, Social network […]

Plaats jouw reactie