Lijstje: Sportmerken en Social Media | #lijstje

Een beetje merk is tegenwoordig op Social Media aanwezig om zich te kunnen profileren. Maar met het hebben van een Facebook-pagina of Twitter-kanaal alleen kom je er niet. Social Branding gaat over ‘je sociaal opstellen als merk’. Het centraal zetten van de consument is dan oprecht onderdeel van de kern van je merk.

Sportmerken begeven zich inmiddels op de sociale kanalen, zo is al eerder gebleken uit de infographics die #D2W over Nike, Adidas, Puma en Reebok heeft gepost. Rankingz gaat nog een stap verder door de sportmerken in een lijst te zetten. Per merk kan er worden gekeken naar de Presence, Activity en Engagment. Factoren die belangrijk zijn voor de online reputatie van een merk.

Nike Social Media analytics

Vindt hieronder de lijst van sportmerken sinds vandaag en bekijk van dag tot dag hoe de sportmerken onderling presteren via de diverse sociale kanalen.

Sportmerken en Social Media

Het is duidelijk dat diverse sportmerken ook FB-paginas en Twitter-accounts aanmaken voor segmenten, zo is er o.a. een Nike Football en Adidas Football community op Facebook. Deze zullen binnenkort ook in de lijst verschijnen. Mochten er merken ontbreken dan kunnen die hier worden aangemeld.

Lees ook:

Wellicht ook interessant:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie