Achtergrond: Community is het gereedschap voor de relatie-economie

ashton kutcher community

Geschatte leestijd – 3 minuten

Community is een nieuw social media bedrijf. Het platform belooft de privacy van gebruikers te waarborgen. Ook komen gebruikers in direct contact met bekendheden. Het is de tool die inspeelt op de relatie-economie. Als marketeer, ondernemer of merk kan je niet om dit platform heen. Hier lees je hoe het platform werkt.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

>> Tweet van Ashton Kutcher

Nieuw social media platform

Waarom kiest een bekendheid als Ashton Kutcher ervoor om zijn achttien miljoen Twitter-volgers en vier miljoen Instagram-vrienden achter te laten voor een nieuw platform? En waarom deelt hij zijn nummer, zoals je hieronder ziet?

Allereerst: als je dit nummer belt, krijg je Kutcher niet te spreken. Maar je bent wel in staat om hem een bericht te sturen. En Kutcher belooft berichten terug te sturen (als hem dat lukt) en geregeld updates te delen. Dat ziet er ongeveer zo uit.

Ashton Kutcher op Whatsapp
>> Ashton Kutcher op Whatsapp

Community maakt directe fan-relatie mogelijk

Het platform dat deze directe interactie met bekendheden mogelijk maakt heet Community. Het zorgt ervoor dat adverteerders en algoritmes niets meer in de melk te brokkelen hebben, maar dat fans en merken en bekendheden ongehinderd met elkaar in contact komen en blijven.

Tel daarbij op: trolls, vervelende onrust-stokers die niets bijdragen aan een betekenisvolle interactie, hebben geen schijn van kans op Community. De interactie is namelijk altijd maar tussen twee personen. Dit artikel vertelt je meer over Community.

Wat de kracht is van het platform? Stel je voor: een bekendheid, zoals Kerry Washington, bezoekt voor het eerst jouw stad en deelt dat via Community. Ze zoekt naar een zaakje waar ze de beste groentesappen verkopen. Je kan haar helpen door haar te tippen. Washington happy, want ze heeft een goede tip gekregen. Dat deelt ze vervolgens ook weer met haar fans, via Community. Jij blij, want je hebt haar geholpen, en staat in direct contact met een actrice die je bewondert.

Ashton Kutcher op Whatsapp
>> Ashton Kutcher op Whatsapp

Community als tool voor de relatie-economie

Een directe relatie tussen fan en merk is van het allergrootste belang in de relatie-economie. Het is bepalend voor het succes van festivals, artiesten, bekendheden en andere merken en organisaties. Tools die je helpen bij het realiseren van zo’n directe relatie, zijn dan ook goud waard. Community is dan ook een tool die je als ondernemer, merk, marketeer of artiest zeker in de gaten moet houden.

Wil je meer weten over het optimaliseren van de relatie tussen fan en merk? Lees dan deze stukken:


Luister ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie