Voorpublicatie: EDM Monitor 2013

In navolging van vorig jaar zal Rankingz ook dit jaar weer een EDM Monitor uitbrengen. De monitor geeft de stand van zaken binnen de EDM-industrie weer op het gebied van internet en social media. #D2W heeft een aantal grafieken van Rankingz mogen ontvangen ter voorpublicatie.

Increase Facebook and Twitter followers in Deejayz 100 list
De gemiddelde toename van het aantal likes en followers per categorie over 2013 wordt in bovenstaande grafiek weergegeven.

Relative growth Twitter followers DJs 2013
De gemiddelde relatieve groei van DJ’s op Twitter. In deze set is uitgegaan van DJ’s met meer dan 20.000 volgers.

Skrillex vs Zedd
In de EDM Monitor 2013 zullen een aantal nieuwkomers tegenover elkaar worden gezet. Een voorproefje van Zedd vs Skrillex.

Age vs Facebook Growth
Is er een relatie tussen de leeftijd van een DJ en de relatieve groei op Facebook? Deze grafiek geeft een relatie weer tussen leeftijd en de groei op Facebook van 25 DJ’s.

Questionable data DJs 2013
Kun je onregelmatigheden in de data van DJ’s ontdekken? Bovenstaande grafieken geven de ‘dubieuze’ data weer van een aantal DJ’s.

Er wordt nog gewerkt aan de monitor dus dat betekent dat er nog geen conclusies uit bovenstaande grafieken zijn getrokken. Het staat wel vast dat het een interessant document wordt.

Plaats jouw reactie