Wat een Chief Metaverse Officer voor jouw bedrijf kan betekenen

Geschatte leestijd - 3 minuten

Chief Metaverse Officer, wat is dat? De virtuele omgeving van de Metaverse is een wereld vol kansen. Toch stellen veel bedrijven zichzelf de vraag hoe ze succesvol kunnen inspelen op dit digitale universum. Een Chief Metaverse Officer kan je daarbij helpen. In dit artikel lees je wat een Chief Metaverse Officer is en wat die kan betekenen voor jouw bedrijf.

Metaverse-jungle

Analysten van het Amerikaanse adviesbureau Gartner zijn stellig; in 2026 zal 25% van de mensen minstens één uur per dag gebruikmaken van de Metaverse. Dit kan voor werk, shoppen of entertainment zijn. Ook in deze virtuele wereld is er een grote vraag naar straten vol winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Voor veel bedrijven klinkt dit als muziek in de oren. Maar hoe speel je in op deze nieuwe technologie?

Een Chief Metaverse Officer is een specialist op dit gebied. Met een arsenaal aan kennis over AR, VR, NFT’s en natuurlijk de Metaverse helpen zij bedrijven met het uitstippelen van een gedegen Metaverse-strategie. De rol van Chief Metaverse Chief ontstond een tijd geleden in de gaming-industrie maar is ondertussen geïntegreerd in vrijwel elke sector.

Virtuele opening

Grote instituten als Disney, Louis Vuitton en Nike hebben hun weg naar de Metaverse al gevonden. Zo is het al mogelijk om een paar Air Jordans aan te schaffen in de virtuele wereld. Naast commerciële bedrijven onderzoeken de lokale overheden van metropolen als Dubai en Shanghai wat de Metaverse voor hun steden kan betekenen.

Niet alleen multinationals zetten vol in op een Metaverse-strategie, ook de Rembrandt Heritage Foundation maakt dankbaar gebruik van de technologie. Door één van de achtduizend virtuele stukjes van de Nachtwacht te kopen, krijg je toegang tot het zogenaamde MetaRembrandt Museum. Oftewel: als koper van de Rembrandt-NFT krijg je naast je stukje Nachtwacht ook toegang tot exclusieve content.

Conclusie

Met het vooruitzicht dat er steeds meer en grotere kansen liggen in de Metaverse, is het verstandig een goede Metaverse-strategie op te stellen. Dit kan met behulp van een Chief Metaverse Officer of je leest hoe je als merk de Metaverse kunt gebruiken.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie