Achtergrond: Yung Wardrobe bewijst content zorgt voor relatie

Geschatte leestijd - 3 minuten

Deze week was Yung Wardrobe te gast bij Radio 1. Yung wie? Yung Wardrobe is het rap-alias van Thijs Verheul, ondernemer van United Wardrobe, een platform voor tweedehands kleding. Hij schreef het nummer Hippie, Hacker, Hustler, dat gaat over het startup-leven. “Het voelt alsof het weer een nieuwe startup is”, zegt Verheul over zijn hiphopproject tegen Radio 1. Startup-site Sprout roept op om hem de Top 2000 in te stemmen. Wat kan je leren van deze marketingstunt van Yung en United Wardrobe?

Hippie, hacker, hustler

Wie de startup-literatuur eropna leest, leert niet alleen over exits, vc’s, MVP’s en funding. Befaamd is de heilige driehoek van hippies, hackers en hustlers. Hippies hebben de visie (denk maar aan Steve Jobs of Elon Musk). Hackers bouwen het technisch component van deze visie (van mooie Apple-producten, duurzame auto’s tot slimme apps). Deze producten moeten vervolgens aan de man gebracht worden. Wie kan dat beter doen dan een hustler? Met deze drie founders (oprichters) zou een startup een succes kunnen worden. Het is geen geheim dat veel investeerders (de samenstelling van) een team van oprichters ook meenemen in hun overweging om te investeren in een bedrijf.

Verheul stelt in een interview met Sprout dat hij de eerste is die rapt over startups. Leuk feitje: het is niet de eerste keer dat Nederland een rap-primeur heeft. De Jeugd van Tegenwoordig’s Faberyayo en Vice-redacteur/punk-zanger Abel schreven al een nummer over cryptocurrencies. Minder leuk feitje: ietsje meer dan een jaar na hun Crypto Fever, kunnen we stellen dat de crypto bubbel wel gebarsten is. Laten we hopen dat die vlieger niet opgaat voor startups.

Marketingstunt van Yung Wardrobe

Het uitbrengen van een geestig nummer is natuurlijk een geweldige marketingstunt. Hiermee krijgt Yung Wardrobe een nog groter bereik. Dit bereik komt tot stand via pr: Radio 1 en Sprout (zelfs twee keer) besteden aandacht aan het nummer. Ook jij leest nu over dit nummer, omdat ik er een blog over schrijf. Hierdoor weet de ondernemer hiermee een nieuwe doelgroep te bereiken.

We hebben al eerder vastgesteld dat het consistent en gedisciplineerd uitgeven van relevante content zorgt voor nieuwe verbindingen. Door nieuwe vormen van content te maken, bereik je nieuwe doelgroepen. United Wardrobe richt zich op een jonge doelgroep. Steeds meer jongeren luisteren hiphop. Het merk zich verplaatst in de doelgroep, door content te maken die voor hen relevant is. Het plaatst die content vervolgens op kanalen die relevant zijn voor de doelgroep. Daarmee maakt het slim gebruik van de ecosysteem literatuur. Natuurlijk is United Wardrobe actief op Instagram. Maar waarom zou je als platform voor tweedehands kleding niet ook op Spotify actief mogen worden?

Wat zou de volgende stap kunnen zijn voor United Wardrobe? Een chat-bot? Om daarmee te komen tot automatisch contact met fans, klanten en volgers – en zo echt te bouwen aan het Digitaal Vermogen? De toekomst is vast rooskleurig voor de jonge garderobe – maar er valt altijd nog meer te halen uit je marketing.

Lees ook: Marketing Verandert – dit moet je weten

Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen

bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek

verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

—–Supporters Digitaal Vermogen


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie