Presentatie: Digitaal Vermogen

Hier de presentatie Digitaal Vermogen. De overdracht van een idee is namelijk geen eenrichtingsverkeer. Betekenissen ontstaan pas als je ze aan woorden of zinnen toekent. Concepten blijven slechts gedachtenwolkjes als je ze niet concreet kunt maken. Daarom wil ik het graag eventjes hebben over jou, de ontvanger van deze presentatie. En ik wil het hebben over de reden waarom je deze presentatie bekijkt – of waarom je deze presentatie zou moeten bekijken of bijwonen.

Allereerst wil ik je graag vertellen wat de inhoud je kan brengen. Het is een handleiding om je business te ‘hacken’. Kortom: het vergroten van je bedrijfswaarde en verhogen van omzetten. Daarnaast helpt het je om innovaties te laten slagen, doordat het de juiste omstandigheden voor een digitale transformatie helpt scheppen. Het stelt je in staat om de (financiële) waarde van data te voorspellen. Ook is het een bruikbare tool om nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen.

Over Denis Doeland

Dan toch nog iets over mij. Ik heb een achtergrond in de media- en entertainmentindustrie. Ik was bijna twintig jaar werkzaam bij ID&T, waar ik me bezighield met de exploitatie van intellectueel eigendom en de online activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation. Ook zette ik de muziekuitgeverij van ID&T en download portal Dance-Tunes op.

Tegenwoordig werk ik onder meer voor artiesten zoals Hardwell, festivalorganisatoren of event promotors die de shows van Armin van Buuren produceert en verkoopt en is het bedrijf waar ik medeoprichter van ben betrokken bij de datastrategie van Voetbal International en andere sportgerelateerde organisaties. De meeste voorbeelden in de presentatie gaan dan ook over bedrijven, artiesten of merken in de media- en entertainmentindustrie. Die voorbeelden zijn echter op allerlei industrieën van toepassing.

Over jou

Dat brengt ons ook op de tweede vraag. Wie ben jij – of wie zou jij kunnen zijn? Je bent waarschijnlijk verantwoordelijk voor de marketing, business development, sales of innovatie binnen een organisatie, merk of festival. Dat kan komen doordat je op een van deze afdelingen werkt, maar ook doordat je de oprichter of bestuurder bent van het bedrijf waar je werkt. Je zou ook een (beginnende) artiest of festivalorganisator kunnen zijn. Een atleet of artiest, die op zoek is naar nieuwe verdienmodellen.

Wie je ook bent, zodra je de presentatie ziet of hebt bijgewoond, ben je in staat om de relatie met je fans, volgers of klanten te optimaliseren, door content in te zetten. Belangrijker dan deze vaardigheid is de stelling die in deze presentatie verdedigt wordt: zonder een optimale relatie met je fans, volgers of klanten is elke organisatie, festival of merk kansloos in de relatie-economie. Beide concepten (de relatie-economie en de fan-relatie) komen uitgebreid aan bod.

—–

Deze slideshow vereist JavaScript.

→ Download hier de presentatie: Digitaal Vermogen – Spring 2018

Bekijk ook

Binnenkort beschikbaar. Als eerste jouw digitale exemplaar ontvangen?

 Schrijf je hier in …

Lees ook

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

—–Supporters Digitaal Vermogen