Achtergrond: Zo onderscheidt Balr. zich van de concurrentie

Geschatte leestijd - 3 minuten

10 miljoen euro. Dat is de omzet van Balr., het kledingmerk dat is opgericht door oud-voetballer Demy de Zeeuw. Hoe kwam hij tot dit succes? Wat kan je van De Zeeuw leren, ook als je (nog) geen Balr bent?

→ Beluister hier de podcast van dit artikel

Volgers op sociale media

Balr. probeert meer te zijn dan een kledingmerk, het probeert een lifestyle te claimen. De Zeeuw: “Een baller staat voor een sporttalent dat een leven leidt met veel geld, mooie auto’s, dure hotels, grote huizen en knappe vrouwen. (…) Het idee is dat mensen die Balr. dragen zich net zo succesvol voelen als die rijke voetballers met hun luxe leven.”

Dat leven van rijke voetballers krijgen fans vaak genoeg te zien via de sociale kanalen van Demy de Zeeuw. Ook Gregory van der Wiel en Eljero Elia zijn verbonden aan het kledingmerk; voetballers die niet bekend staan om een karige levensstijl. Balr. heeft zelf al meer dan een miljoen volgers, maar de verschillende voetballers hebben zelf ook een talloze volgers. 433, een voetbalaccount van De Zeeuw, heeft zelfs meer dan 11 miljoen kwalitatieve volgers.Slim gebruikmaken van social bereik

Waarom is Balr. zo succesvol geworden? Wat opvalt, is dat het merk een nieuwe markt betreedt, zonder onderscheidende producten te maken.

Onderscheidend is dat de voetballers een grote online achterban hebben. Dat netwerk, of die fan-relatie, zetten ze in om Balr. te promoten. Zo groeit het bedrijfskapitaal, wat we ook wel het digitaal vermogen noemen.

Ben jij benieuwd hoe je deze fan-relatie kan optimaliseren,net zoals Balr. dat doet?

Ik vertel daar meer over in het 22e hoofdstuk van mijn boek Digitaal Vermogen. Dat hoofdstuk heet Hoe organisaties ook een beetje een Balr. kunnen worden. Je vindt dat hoofdstuk via de links hieronder. Je kan het nu ook beluisteren via Spotify en andere diensten, via de links hieronder.

lees hoofdstuk 22 uit Digitaal Vermogen

luister hoofdstuk 22 uit Digitaal Vermogen via Spotify

luister hoofdstuk 22 via andere kanalen


Denis Doeland Digitale Trends 2019
>> Ga direct naar het rapport

Check ook

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie